
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,621 |
تعداد مقالات | 71,529 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,856,474 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,900,384 |
تاثیر ازن بر کیفیت پس از برداشت و عمر انبارمانی انگور ایرانی رقم فخری | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 44، شماره 1 - شماره پیاپی 1450776، اردیبهشت 1392، صفحه 1-9 اصل مقاله (260.42 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2013.30400 | ||
نویسندگان | ||
یونس مستوفی1؛ مهسا گرانسایه2؛ وحید عبدوسی3؛ محمدعلی نجاتیان4 | ||
1دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشکده علوم زراعی و دامی، گروه علوم باغبانی و فضای سبز، تخصص: فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت | ||
2دانشجوی دکتری | ||
3استادیار دانشگاه آزاد | ||
4استادیار مرکز تحقیقات | ||
چکیده | ||
انگور میوه ای است که در دوران پس از برداشت در معرض عوامل قارچی به خصوص قارچ Botrytis cinerea و آب از دست دهی زیادی قرار می گیرد. با توجه به محدودیت های مصرف مواد شیمیایی مصنوعی برای کنترل ضایعات پس از برداشت در انگور و سایر میوه ها در این پژوهش سعی بر آن است که از روش های غیرشیمیایی و بی خطر در این راستا استفاده شود. در نتیجه، استفاده از گاز ازن (با غلظت ?/?پی پی ام)، با زمان های تیمار دهی ?، ?? و ?? دقیقه در انگور رقم فخری مورد ارزیابی قرار گرفته و شاخص های کیفی و کمی پوسیدگی ، ویتامین C، قندهای احیا شونده، شاخص رسیدگی ، درصد کاهش وزن، ریزش حبه، آبکشیدگی دم خوشه، میزان ترک خوردگی حبه و ارزیابی های حسی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که انگورهای تیمار شده با ازن ، نسبت به نمونه های شاهد، قندهای احیا شونده ? شاخص رسیدگی و انبارمانی بالاتر و درصد پوسیدگی، ویتامینC، درصد کاهش وزن، ریزش حبه، آبکشیدگی دم خوشه و ترک خوردگی پائین تری داشتند . به عنوان نتیجه کلی، تیمار ازن موجب کاهش میزان پوسیدگی و افزایش انبارمانی نمونه ها گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
ازن؛ انبارمانی؛ انگور رومیزی؛ کیفیت پس از برداشت؛ میزان پوسیدگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,508 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,133 |