تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,087,429 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,517 |
بررسی اثر سطوح مختلف پنبه دانه در جیره بر عملکرد پرواری و صفات مورفولوژیک روده باریک بره های نر نژاد شال | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 43، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 457-464 اصل مقاله (267.26 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.30266 | ||
نویسندگان | ||
احمد افضل زاده1؛ سید داود شریفی2؛ محسن آبسالان3؛ علی اکبر خادم4؛ داود قندی3 | ||
1دانشیار دانشگاه تهران | ||
2دانشگاه تهران | ||
3دانش آموخته ارشد | ||
4استادیار دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی با سطوح صفر، 4 ، 8 و 16درصد پنبه دانه کامل بر روی 20 راس بره نر شال با میانگین وزن اولیه 8/1±4/30 کیلوگرم و سن 6-5 ماهگی به مدت 90 روز اجرا شد. میزان انرژی و پروتئین قابل متابولیسم جیره ها مشابه بود. در دوره آزمایش، عملکرد پرواری بره ها و فراوانی و ابعاد انواع پرز و عمق غدد کریپت روده کوچک بررسی شد. سطوح مختلف پنبه دانه در جیره اثر معنی داری بر افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذائی نداشت، ولی سطح 4 درصد آن خوراک مصرفی را به طور معنیداری افزایش داد(01/0P<). افزایش سطح پنبه دانه در جیره فراوانی پرز های برگی را افزایش داد(05/0P<). ارتفاع و عرض پرز، عمق غدد کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق غدد کریپت تحت تاثیر سطح پنبه دانه در جیره قرار گرفت(05/0P<). نتایج آزمایش نشان داد که بره های پرواری، 16 درصد پنبه دانه کامل در جیره را بدون مشکل مصرف کرده و افزایش سطوح مختلف پنبه دانه با افزایش نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت سبب بهبود جذب مواد می گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بره های نر شال؛ پنبه دانه؛ عملکرد پروار؛ مرفولوژی روده باریک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,263 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,240 |