![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,498 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,926,748 |
خصوصیات پساب تولیدی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و بررسی روند معدنی شدن آن | ||
شیلات | ||
مقاله 10، دوره 65، شماره 3، آبان 1391، صفحه 339-352 اصل مقاله (4.97 M) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2012.29496 | ||
نویسندگان | ||
محمد هرسیج1؛ غلامرضا رفیعی2؛ علیرضا میرواقفی2؛ هادی اسدی دادقانسرایی2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
در قالب یک طرح کاملا تصادفی، خصوصیات پساب تولیدی توسط ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و نیز میزان تراوش مواد و معدنی شدن فضولات تولیدی درگروههای وزنی 3 ± 20 و 5 ± 50 و 9±100 و 10 ± 200 گرم، مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان در مخازنی با حجم آبگیری 200 لیتر، برای مدت سه روز نگهداری و با غذای شرکت فرادانه تغذیه شدند. سپس، برای اندازهگیری نرخ معدنی شدن و تأثیر میکروارگانیسمها، ماهیان جمعآوری شده و مخازن حاوی فضولات به مدت یک هفته با ادامه عمل هوادهی نگهداری شدند. طی این مدت عناصر ریزمغذی و درشتمغذی و برخی خصوصیات فیزیکو شیمایی آب سنجیده شد. میزان ترکیبات نیتروژندار (آمونیاک کل، نیتریت و نیترات) بین روزهای شروع آزمایش و زمان جمعآوری ماهیان تفاوت معنیداری نشان داد (05/0>p). غلظت فسفر محلول کل نیز در بین تمامی تیمارها، پس از سه روز اول، افزایش داشت (05/0>p). میزان هدایت الکتریکی و سختی کل نیز در تمامی تیمارها از روز سوم به بعد تفاوت معنیدار داشت (05/0>p). نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد که در سه روز اول، باکتریهای موجود در سیستم عملکرد بهتری را در معدنی کردن متابولیتهای تولیدی در مقایسه با زمان پس از صید ماهی و عدم حضور ماهی خواهندداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تراوش مواد مغذی؛ خصوصیات پساب؛ قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)؛ معدنی شدن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,358 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,325 |