![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,974 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,927,739 |
بهینهسازی استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی جلبک قهوهای Sargassum angustifolium خلیج فارس به روش استخراج به کمک مایکروویو | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 65، شماره 3، آبان 1391، صفحه 243-255 اصل مقاله (211.84 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2012.29488 | ||
نویسندگان | ||
آریا باباخانی لشکان1؛ مسعود رضائی1؛ کرامت ا... رضایی2؛ سید جعفر سیف آبادی3 | ||
1گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده بیوسیستم، دانشگاه تهران | ||
3گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
عصارههای جلبک قهوهای سارگاسوم Sargassum angustifolium با استفاده از روش استخراج به کمک مایکروویو استخراج شدند. تیمارها شامل 3 حلال (آب، متانول و اتانول) 3 قدرت و مدت زمان استخراج (w 90 ×10، w180×20 و w 270×30 دقیقه) و 3 نسبت جلبک به حلال (1:5، 1:10 و 1:20) بود. برای طراحی آزمایشها از طرح بهینهسازی تاگوچی استفاده شد. میزان ترکیبات فنولی کل، شناسایی ترکیبات فنولی، قدرت کاهندگی آهن، درصد خنثیکنندگی رادیکالهای آزاد و خاصیت آنتیاکسیدانی کل عصارهها مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به نتایج، استخراج با حلال آبی، زمان 30 دقیقه و نسبت جلبک به حلال 1 به 20 تیمار بهینه برای استخراج عصاره از این جلبک میباشد. میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، خنثیکنندگی رادیکالهای آزاد و خاصیت آنتیاکسیدانی کل این تیمار به ترتیب؛ 60/2 برحسب میلیگرم اسیدتانیک بر گرم ماده خشک جلبک، 18/1 بر حسب میلیگرم اسید اسکوربیک در گرم ماده خشک ،04/60 % و 45/36 بر حسب میلیگرم اسید اسکوربیک در گرم ماده خشک بود. ترکیبات فنولی شناسایی شده جلبک سارگاسوم شامل اسید گالیک (33/7 میکروگرم بر میلیلیتر)، اسید پروتئوکاتچوئیک (93/29)، اسید جنتیستیک (15/15) و اسید هیدروکسی بنزوئیک (61/14) بود. نتایج نشان داد این جلبک گونه مناسبی برای استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی طبیعی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ ترکیبات زیست فعال؛ سارگاسوم.؛ عصاره جلبکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,669 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,426 |