تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,120,033 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,226,760 |
مهار رشد و تغییرات مورفولوژیکی پنی سیلیوم سیترینوم در پاسخ به اسانس آویشن شیرازی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 1، دوره 67، شماره 4، دی 1391، صفحه 307-312 اصل مقاله (371.59 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2012.29291 | ||
نویسندگان | ||
علی میثاقی1؛ علی میثاقی1؛ افشین آخوند زاده بستی1؛ حمید رضا قیصری2؛ علیرضا خسروی3؛ حسن گندمی1؛ هادی ابراهیم نژاد2 | ||
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
2گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز | ||
3گروه قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: توجه وعلاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارندههای شیمیایی با انواع طبیعی منجر به انجام مطالعات زیادی بر روی اسانسها وعصارههای گیاهی شده است. هدف: هدف از این مطالعه، ارزیابی اثراسانس بر روی رشد، درصد مهار رشد و مورفولوژی پنی سیلیوم سیترینوم میباشد. روش کار: در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس آویش شیرازی روی رشد،اسپورزایی و مر فولوژی کپک پنی سیلیوم سیترینوم مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج: تمام غلظتهای مورد بررسی دارای اثر معنیداری برروی رشد و اسپورزایی پنی سیلیوم سیتر ینوم بودند . میزان MIC و MFC ،ppm400 به دست آمد. در بررسی میکرو سکوپ الکترونی، اسپورزایی شدید گروه کنترل در مقابل اسپورزایی اندک گروه تیمار مشاهده شد. هـم چنیـن در گروه تیمار تغییرات مرفولوژی شامل چین خوردگی و فرو رفتگی سطح و از بین رفتن شفافیت و یکنواختی سطحهایف مشاهده شد. نتیجهگیرینهایی: به طور کلی چنین نتیجهگیری میشود که اسانس آویشن شیرازی به عنوان یک طعم دهنده طبیعی گیاهی اثر حفاظتی علیه کپکها دارد و میتواند برای برخی از مواد غذائی به عنوان نگه دارنده استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس آویشن شیرازی؛ پنی سیلیوم سیترینوم؛ تولیداسپور؛ رشد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,113 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,635 |