![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,477 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,667 |
اثر فراوری دانه گندم با منابع مختلف چربی جیره بر عملکرد و پروفیل اسیدهای چرب راسته گوساله های نر هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 7، دوره 43، شماره 2 - شماره پیاپی 1119384، شهریور 1391، صفحه 219-228 اصل مقاله (313.96 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2012.28530 | ||
نویسندگان | ||
کمال ارجاعی1؛ ابوالفضل زالی2؛ مهدی گنج خانلو2؛ مهدی دهقان بنادکی3 | ||
1دانشجوی سابق ارشد دانشگاه تهران | ||
2استادیار پردیس کشاورزی | ||
3دانشیار پردیس کشاورزی | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر روشهای مختلف فراوری دانه گندم با منابع مختلف چربی جیره بر روی عملکرد پروار، خصوصیات لاشه و پروفیل اسیدهای چرب گوشت، 28 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزنی 56±296 کیلوگرم، به چهار جیره آزمایشی (7 گوساله در هر تیمار) اختصاص داده شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل (دو روش فراوری دانه گندم شامل ورقه ای کردن با بخار و گندم فراوری شده با فرمالدهید، و دو منبع چربی جیره شامل دانه سویای برشته شده و پودر چربی )رومی فت1) و در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. مدت انجام این آزمایش 98 روز ، که 14 روز آن به عنوان دوره عادتدهی در نظر گرفته شد. به طور افرادی ماده خشک مصرفی به صورت روزانه و افزایش وزن گوسالهها به صورت ماهانه اندازهگیری شد. به دنبال وزن کشی نهایی در روز 85، جهت بررسی خصوصیات لاشه از هر تیمار 3 گوساله کشتار گردید. اختلاف ماده خشک مصرفی، میانگین افزایش وزن روزانه و بازدهی غذایی در بین تیمارهای آزمایشی معنی دار نشد. هم چنین هیچ کدام از صفات مربوط به خصوصیات لاشه، تحت تاثیر جیرههای آزمایش قرار نگرفت. مقدار 18:2C ، 18:3C ، 24:0 C و کل اسیدهای چرب غیر اشباع در گوشت حاصل از گوساله های مصرف کننده سویای برشته شده بیشتر بود (01/0>p). هم چنین مصرف دانه سویای برشته شده باعث افزایش مقدار 18:0 C و اسید لینولئیک کونژوگه شده در گوشت گوسالهها شد(02/0>p). در مقابل مقدار 16:0C و کل اسید های چرب اشباع در گوشت حاصل ازگوسالههای مصرفکننده پودر چربی بیشتر بود (به ترتیب 01/0>p و 05/0>p). سایر اسیدهای چرب موجود در گوشت گوساله ها تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که عملکرد پروار در گوسالههای نر هلشتاین تحت تاثیر روش های مختلف فراوری دانه گندم و منابع چربی جیره قرار نگرفت. اما استفاده از دانه سویای برشته شده در جیره گوساله ها باعث بهبود پروفیل اسیدهای چرب راسته، از لحاظ اهمیت آن ها در تغذیه انسان شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ دانه سویای برشتهشده؛ فراوری گندم؛ گوسالههای نرهلشتاین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,062 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,250 |