
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,587 |
تعداد مقالات | 71,149 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,866,143 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,120,801 |
تأثیر توازن الکترولیتها و پروتئینهای جیره غذاییبر عملکرد تولید و خصوصیات لاشه جوجههایگوشتی تحت تنش گرمائی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 13، دوره 67، شماره 3، مهر 1391، صفحه 297-306 اصل مقاله (229.91 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2012.28509 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا صفامهر؛ محمد نریمانی؛ علی نوبخت | ||
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: تغییر سطوح پروتئین و تعادل الکترولیت جیره میتواند در بهبود عملکرد جوجههای تحت تنش گرمایی مفید واقع شود. هدف: این مطالعه بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و توازن الکترولیت در جیرهجوجههایگوشتی تحت تنش گرمایی بر عملکرد تولید و صفات لاشه انجام شد. روش کار: 486 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار برای هر تیمار به مدت 42 روز مورد استفاده قرار گرفت. برای این منظور 9 جیره بر اساس توصیه انجمن تحقیقات ملی NRC() تهیه شد که حاوی سه سطح پروتئین (100، 90 و 80% ، و سه سطح الکترولیت (DCAB) به میزان meq/kg 200، 260 و 320بود. پرندگان روزانه 8 ساعت از ساعت 10 صبح تا 18 عصر تحت تنش گرمایی (C؛3±34) قرار گرفتند. نتایج: جیره غذایی حاوی DCAB، meq/kg260 موجب افزایش وزن بیشتری نسبت به سایر گروهها در دورههـای آزمـایشی (آغازین، رشد و کل دوره) شد (05/0p<.) خوراک مصرفی در دوره رشد g(83/14 روزانه) تحت تاثیر سطوح مختلف توازن الکترولیت قرار گرفت (05/0p<.) سطوح مختلف پروتئین تغییر معنیداری در صفت افزایش وزن و خوراک مصرفی در دورههای آغازین، رشد و کل دوره ایجاد نکرد. اثر متقابل معنیداری بین سطوح مختلف توازن الکترولیت و پروتئین در میانگین افزایش وزن (5/11g روزانه) و خوراک مصرفی (11/21g روزانه) ملاحظه شد (05/0p<.) در حالیکه در کل دوره سطوح توازن الکترولیتی meq/kg 200 و 260، ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با meq/kg 320 بهترتیب 15/0 و 2/0 کاهش داد (05/0p<)، ولی سطوح مختلف پروتئین تاثیری بر ضریب تبدیل خوراک نشان نداد. سطح الکترولیت بر مقدار لاشه قابل طبخ (25/3)%، سینه (63/1)% و وزن نسبی کبد (26/0)% و سنگدان (56/0)% تاثیر معنیدار (05/0)p<نشان داد و سایر ترکیبات لاشه (درصد ران، قلب و چربی حفره بطنی) تفاوت معنیداری نداشت. کاهش سطح پروتئین جیره هم بر ترکیبات لاشه به غیر از درصد لاشه تاثیر معنیدار نداشت. نتیجهگیری نهایی: در تنش گرمایی، سطح الکترولیت meq/kg 260و پروتئین متوسط 90% توصیه NRC قابل استفاده است. | ||
کلیدواژهها | ||
الکترولیت؛ پروتئین؛ تنش گرمائی؛ جوجههایگوشتی؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,365 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,334 |