تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,916 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,786 |
تأثیر تغییر مقطعی مایع ضد عفونی سرپستانکها پس از دوشش بر تعداد و انواع باکتریهای تانک شیر | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 67، شماره 3، مهر 1391، صفحه 243-249 اصل مقاله (214.88 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2012.28501 | ||
نویسندگان | ||
گلشید جاودانی شاهدین؛ مهدی وجگانی | ||
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: باکتریهای واگیردار و محیطی از جمله علل متداول ورم پستان و تعداد باکتریهای موجود در تانک شیر محسوب میشوند. در کنار سایر اقدامات بهداشتی کنترل ورم پستان، ضدعفونیکردن سرپستانکها پس از دوشش با یک محلول مناسب از جایگاه ویژهای برخوردار است و میتواند نقش مهمی در نوع ورم پستان گله و کاهش تعداد کل باکتریهای شیر داشته باشد. هدف: این مطالعه بهمنظور بررسی کارآیی تغییر مقطعی مایع ضدعفونی سرپستانک پس از دوشش بر تعداد و نوع باکتریهای تانک شیر انجام شد. روش کار: این بررسی در 2 دامپروری بزرگ اطراف تهران که محلول رایج ضدعفونی سرپستانکها آنها ترکیبات یدوفور بود طی 4 مقطع زمانی در نیمه اول سال 1389 انجام شد. در هر 4 دوره پس از آخرین باری که محلول یده برای ضدعفونی سرپستانکها استفاده شد، یک نمونه از تانک حمل شیر اخذ و 3 تست کلی شمارش سلولهای سوماتیک در شیر مخزن کل، تستهای کیفیت شیر و تستهای جداسازی و شناسایی پاتوژنهای مسبب ورم پستان انجام شد. سپس به مدت حداقل 2 هفته، ترکیب کلره جایگزین یده در ضدعفونی پس از دوشش شد. در خاتمه کار نیز نمونه دیگری اخذ و آزمایشات فوق تکرار شد. نتایج: تغییر مقطعی ماده ضدعفونی از یده به کلره در هر 4 بازه زمانی، با توجه به کاهش سلولهای سوماتیک، تعداد کل باکتریها، شمارش کلیفرمی، شمارش پس از انکوباسیون اولیه، شمارش پس از پاستوریزاسیون آزمایشگاه و شمارش استرپتوکوکها، استافیلوکوکها و سایر پاتوژنهای مسبب ورم پستان، باعث افزایش کیفی شیر و کاهش ورم پستان در سطح گله شد. نتیجهگیرینهایی: تغییر مقطعی ماده ضدعفونی سرپستانکها پس از دوشش، تاثیر مثبتی بر کیفیت شیر خام دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ضدعفونی سرپستانکها پس ازدوشش؛ محلول کلره؛ محلول یده؛ ورم پستان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,193 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,219 |