تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,210 |
تعداد مقالات | 67,469 |
تعداد مشاهده مقاله | 114,039,758 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 88,780,197 |
کیفیت آبهای زیرزمینی منطقه یافت آباد (جنوب غرب تهران ) | ||
نشریه دانشکده فنی | ||
مقاله 9، دوره 41، شماره 0 - شماره پیاپی 1000175، مهر 1359 اصل مقاله (356.09 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر کرامت الله ایمان دل؛ دکتر شکوه شکوهی* | ||
چکیده | ||
گسترش محدوده شهرنشینی تهران بزرگ (تهران ، شمیران ، شهرری ) در مساحتی به وسعت 364 کیلومتر مربع و توجه به روند شهرنشینی و رشد جمعیتی سالانه آن در حد متوسط 50000 نفر و با توجه به اینکه حدود 30 درصد از کارخانجات کشور 37 درصد از کارگران صنعتی کشور متعلق به شهرستان تهران می باشد ایجاب می کند که در آینده نزدیک برای تامین و جبران کمبود آب علاوه بر احداث سد لارو بهره برداری از آن حداقل میلیونها متر مکعب دیگر آب از منابع زیرزمینی تامین گردد لذا پی بردن به کیفیت آبهای زیرزمینی و جلوگیری از آلودگی شیمیایی آن را امری اجتناب ناپذیر می نماید لذا از این دیدگاه در سال 1356 تقریباً از تمام چاههای موجود در منطقه نمونه برداری شده و پس از انتقال در شرایط خنک به آزمایشگاه باتوجه به روشهای استاندارد آزمایش های مختلف روی آنها انجام گردید این بررسی محدود نشان داد که : -دامنه تغییرات مواد پاک کننده موجود در آب منطقه یافت آباد بین صفر تا 8431/1 میلی گرم در لیتر بوده و از مقایسه با بالاترین حد مطلوب غلظت این ماده در آبهای مشروب که طبق استاندارد بین المللی آب مشروب سازمان بهداشت جهانی 2/0 میلی گرم در لیتر می باشد ملاحظه می شود که 44/24 درصد از این حد تجاوز نموده است . با توجه به میانگین حسابی نتایج بدست آمده از آزمایش روی این 73 حلقه چاه ملاحظه می شود که آب منطقه یافت آباد آبی است سولفاته و با استناد به طبقه بندی Wilcox برای مصارف کشاورزی از نوع آبهای خوب و درجه دو می باشد . با توجه به طبقه بندی M.plotninkov و میانگین حسابی نتایج حاصله آب یافت آباد از نظر کابرد در صنعت در دسته3 قرار داشته و از نظر میزان سختی کل به تصفیه کامل نیاز دارد . تنها در ده حلقه چاه از چاههای مورد آزمایش آلودگی میکروبی تائید گردید که حداقل آن در مورد Total coliform m.p.n. , focal coliform m.p.n به ترتیب 20 و 10 و حداکثر آن در مورد پارامترهای فوق الذکر به ترتیب 750 و310 و در هر 100 میلی لیتر آب می باشد که ضرورت گندزدایی آب با یک ماده گندزدا (کلر یا مشتقات آن ) را قبل از مصرف برای شرب ایجاب می نماید . | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Quality Characteristics of Yaftabad's Ground Water of Tehran, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Human health may be affected by ingested water directly or in food, by using it in personal hygiene or for agriculture, industry or recreation, and by living near it. Two main categories of water-associated health hazards are biological agents and chemical pollutants, usually resulting from discharges of waste waters (mainly domestic and industry) • This laboratory analyses aimed at gathering data and information about quality characteristics(chemical & bacteriological aspects of Tehran ground water aquifer in Yaftebad region (south;"'west of Tehran) and its degree of safety. Sampling, chemical analyses and bacteriological assessment were carried out on 73 wells from 22 June 1977 to 21 Sept. 1977 according to latest edition of u.S. Standard Method for the Examination of Water and Wastewater (1975 A.P.H.A., A.W.W.A. & W.P.,C.F.) and A.S.T.M. Standards. The laboratory tests showed that about 13.7 percent of total wells water(ten wells out of 73 wells) have been contaminated by bacteria(Maximum Total Coliform M.P.N. and Fecal Coliform M.P.N. were 750 and 210 per 100 ml respectively) . Considering the maximum desirable Concentration of 0.2 mg/l as MBAS for detergent in drinkign water as W.H.O. Standard, this study showed that 24.44 percent of samples were exceeding the mentioned standard, (with a range between zero and 1.8431 mg/l and standard deviation + 0.276~ and mean 0.1825 mg/l) • Arithmetic mean of tested parameter on 73 wells water showed that: -Yaftabad ground water may be classified as Sulfated Water. -With regard to the Wilcox classification, Yaftabad ground waters may be classified as second class water to be consumed for agricultural purposes. -As defined by the M. Plotninkov Standard Industrial Classification and with respect to significant indicators of water quality characteristics, it can be concluded that the quality of Yaftabad ground water cause it to be a third class water and one must be practiced water-softening to produce waters acceptable for industrial usage. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,708 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 926 |