تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,468 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,162 |
غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا با امولسیون اسیدهای چرب و بررسی متابلیسم HUFA تحت انکوباسیون سرد | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 11، دوره 58، شماره 2 - شماره پیاپی 1000099، فروردین 1384 اصل مقاله (718.12 K) | ||
نویسندگان | ||
رامین مناف فر؛ بهروز ابطحی؛ ناصر آق* | ||
چکیده | ||
یکی از بخشهای اساسی در ابزی پروری ، تامین غذای مناسب است که معمولا تا 50 درصد هزینه های صرف شده را به خود اختصاص می دهد . مقدار اسید های چرب فوق غیر اشباع(از شاخصهای اصلی برای تعیین ارزش غذایی مواد مورد استفاده در تغذیه لارو آبزیان به شمار میاید . اسیدهای چرب مذکور نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی ، رشد و بقای لارو آبزیان دارند. به این لحاظ روشهای غنی سازی به منظور افزایش HUFA در ناپلیوس آرتمیا ابداع و توسعه یافته است . در ترکیب آرتمیای ارومیه ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) بسیار کم و داکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در حد صفر است . لذا غنی سازی آن قبل از آنکه به مصرف لارو آبزیان برسد ضروری است . در این تحقیق غنی سازی ناپلیوس آرتمیای ارومیه به روش استاندارد انجام شده ، سپس مدت مناسب برای نگاه داری لاروهای غنی سازی شده در دمای پایین با کمترین مقدار افت ارزش غذایی بررسی گردید . سنجش اسیدهای چرب با استفاده از کروماتوگرافی گازی انجام شد . نتایج غنی سازی با امولسیون اسیدهای چرب 4/30 ICES حاکی از آن است که مقدار EPA حدودا 14 میلیگرم در گرم وزن خشک و اسید چرب DHA به مقدار 5/17 میلیگرم در گرم وزن خشک در نمونه غنی سازی شده با امولسیون نسبت به نمونه شاهد افزایش یافته است . طی دوره گرسنگی در دماهای پایین اسید چرب EPA در 24 ساعت کاهش یافته و سپس این اسید چرب رو به افزایش نهاد . ولی اسید چرب DHA طی دوره گرسنگی به شدت کاهش یافت . با توجه به کاهش اسیدهای چرب طی دوره گرسنگی توصیه می شود لاروهای غنی سازی شده بیش از 24 ساعت نگاه داری نشده ، سریعا به مصرف تغذیه آبزیان برسد . | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,151 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 710 |