تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,073 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,655 |
تأثیر بالشتکهای جاذب اتیلن در شرایط بستهبندی اتمسفر تغییریافته بر عمر قفسهای میوه خرما رقم برحی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 12، دوره 43، شماره 2 - شماره پیاپی 959705، مهر 1391، صفحه 231-241 اصل مقاله (470.54 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2012.25114 | ||
نویسندگان | ||
زهرا کرمی جمور1؛ سیدمحمدحسن مرتضوی2؛ احمد مستعان3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
3استادیار مؤسسه تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری کشور | ||
چکیده | ||
رقم برحی از مهمترین ارقام خرما به شمار میرود که میوه آن به علت برخورداری از تانن کم و گسی اندک، در مرحله خلال (خارک) به مصرف میرسد. میوه خرما در مرحله خارک به دلیل داشتن بافتی پرآب و فعالیت شدید تنفسی، فسادپذیر بوده و عمر نگهداری کوتاهی دارد. با توجه به عوامل محدود کننده عرضه و فروش، استفاده از روشهای نوین بستهبندی میتواند در توسعه بازارهای مصرف این محصول مورد توجه قرار گیرد. پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر تیمارهای مختلف بستهبندی (اتمسفر تغییریافته (مپ) غیرفعال، بستهبندی مپ حاوی بالشتکهای جاذب اتیلن و شاهد) و نیز دمای نگهداری (5 و 15 درجه سانتیگراد) بر ماندگاری میوه خرمای رقم برحی برداشت شده در مرحله خارک انجام پذیرفت. طی 27 روز نگهداری، میوهها به فاصله زمانی هر سه روز یکبار آنالیز کیفی شده و از نظر فاکتورهای مختلفی مثل سفتی بافت، درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، pH، نسبت TSS/TA، درصد تبدیل به رطب، رنگ ظاهری پوست میوه، نشت الکترولیت، ظرفیت آنتیاکسیدانی و غلظت مواد فنولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد میوهها در تیمار مپ حاوی بالشتک جاذب اتیلن از کمترین درصد کاهش وزن (42/0%)، کمترین درصد تبدیل به رطب (35%) و بیشترین سفتی بافت برخوردار بودند و از نظر دیگر صفات کیفی نیز کمترین کاهش را نشان دادند. همچنین دمای 5 درجه سانتیگراد نسبت به 15 درجه سانتیگراد در حفظ خصوصیات کیفی میوه اثر بهتری داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
پرمنگنات پتاسیم؛ پس از برداشت؛ خرما؛ مرحله خارک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,035 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,555 |