تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,500 |
تعداد مقالات | 70,262 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,481,060 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,709,096 |
تأثیر کنجاله سویا در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانو در مدل حیوانی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 7، دوره 67، شماره 1، فروردین 1391، صفحه 49-52 اصل مقاله (232.85 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2012.24259 | ||
نویسندگان | ||
سید بابک کیایی1؛ سیمین فاضلیپور2؛ محمد تقی شیبانی1 | ||
1گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
2گروه آناتومی، واحد پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: سویا یکی از مهمترین منابع تأمین کننده پروتیئن جیره غذایی است که میتواند موجب کاهش درد در مفاصل شود. هدف: با توجه به بروز بیماریهای مفصلی و ایجاد آرتروز در مفاصل بدن، خصوصاً مفصل زانو، انجام مطالعه تأثیر سویا بر غضروف این مفصل ضروری است. روشکار: در این مطالعه 36 سر موش سوری ماده نژاد Balb/c را در سن سه هفتگی انتخاب و بر اساس رژیم غذایی به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول، تحت رژیم کمبود پروتئین به مدت 6 ماه، گروه دوم، سه ماهه اول کمبود پروتئین و سه ماهه دوم پروتئین کامل بدون سویا و گروه سوم، سه ماهه اول کمبود پروتئین و سه ماهه دوم پروتئین کامل حاوی 20 درصد سویا قرار داده شدند. در پایان، میزان آلکالاین فسفاتاز )ALP( سرم خون تعیین و مقـاطـع رنـگ آمیـزی شـده غضـروف تیبیـا مـورد ارزیـابـی هیستومورفومتریک قرار گرفتند. نتایج: ضخامت بخش میانی غضروف تیبیا و تعداد کنـدروسیـتهـا(57/1،77/12و05/14،84/148)، در گـروهـی کـه سویا مصرف کرده بودند نسبت به سایر گروهها اختلاف معنیداری را نشان داد )001/0.(p< همچنیـن میـزان ALP سرم خونU/L( 67/204) و غلظت ماده بین سلولی در گروه سوم نسبت به گروههای او ل و دوم اختلاف معنیداری نداشت. نتیجه گیری نهایی: بطور کلی چنین نتیجهگیری میشود که شاید سویا بتواند بر رشد غضروف مفصل زانو تأثیر گذاشته و در حفظ و نگهداری غضروف مفصل زانوی افرادی که از کودکی با فقر پروتئینی همراه هستند مؤثر واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
غضروف؛ کنجاله؛ مفصل؛ موش | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,371 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,060 |