تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,493 |
تعداد مقالات | 70,187 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,328,068 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,534,863 |
مقایسه ارزش غذایی و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در روشهای کشاورزی ارگانیک، تلفیقی و متداول | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 10، دوره 42، شماره 4 - شماره پیاپی 757256، اسفند 1390، صفحه 413-422 اصل مقاله (295.81 K) | ||
نویسندگان | ||
مصطفی عشور نژاد1؛ محمود قاسم نژاد2؛ سیروس آقاجانزاده3؛ داود بخشی2؛ جواد فتاحی مقدم4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان | ||
2استادیار دانشگاه گیلان | ||
3پژوهشگر مؤسسه تحقیقات مرکبات، رامسر | ||
4دانشجوی دکتری دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، اثر تیمارهای ارگانیک، تلفیقی و متداول بر کیفیت میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در زمان برداشت بررسی شد. صفاتی مانند اندازه میوه، سفتی بافت، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، کلروفیل کل، کارتنوئید کل، ویتامین C، فنل کل، ترکیبات فلاونوئیدی (کاتچین، کوئرستین 3- گالاکتوزاید، کوئرستین کل و کلروژنیک اسید) و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها در دو سال اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که کارتنوئید کل، TA و TSS/TA میوههای کیوی ارگانیگ در مقایسه با میوههای متداول یا تلفیقی اختلاف معنیداری نداشتند، اما سفتی بافت میوه، TSS، ویتامین C، کلروفیل کل، فنل کل، نوع فلاونوئیدها مثل کوئرستین 3- گالاکتوزاید، کاتچین و کلروژنیک اسید و ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتری داشتند. میزان TSS و اندازه میوهها در روش کشت متداول و تلفیقی به طور معنیداری بالاتر از ارگانیک بوده است، در حالیکه اندازه میوه در تیمار ارگانیک اندکی کوچکتر و گرد شده بود. همبستگی منفی و معنیداری بین سفتی بافت و TSS میوه وجود داشت، اما سفتی بافت با فلاونوئید کل، ظرفیت آنتیاکسیدانی و کلروفیل کل همبستگی مثبت و معنیداری نشان دادند. در مجموع، نتایج نشان داد که ارزش غذایی و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوهها در روش کشاورزی ارگانیک میتواند بالاتر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدانها؛ فلاونوئیدها؛ فنلها؛ کشت ارگانیک؛ کیویفروت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,332 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,749 |