تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,103,295 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,209,559 |
تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر افزایش مقاومت به سرمازدگی، فعالیت آنتیاکسیدانی و کیفیت انار رقم رباب فارس طی دوره سرد انباری | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 3، دوره 42، شماره 4 - شماره پیاپی 757256، اسفند 1390، صفحه 339-347 اصل مقاله (262.96 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد سیاری1؛ مصباح بابالار2؛ سیامک کلانتری3 | ||
1استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
به منظور کاهش سرمازدگی میوههای انار رقم رباب فارس در سردخانه، میوهها قبل از انبار در غلظتهای 7/0، 4/1 و 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک به مدت 10 دقیقه غوطهور شدند. میوهها به مدت 4 ماه در انبار سرد (دمای °C2 و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد) نگهداری و در فواصل زمانی 1 ماه، از انبار خارج و میزان سرمازدگی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش دوره نگهداری میزان سرمازدگی و نشت یونی افزایش یافت اما در میوههای تیمار شده روند افزایش بسیار کندتر از میوههای شاهد بود. با افزایش دوره انبارمانی و غلظت اسید سالیسیلیک، فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز افزایش یافت. در طول دوره انبارمانی فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان ویتامین ث در میوههای شاهد کاهش شدیدی داشت اما در میوههای تیمار شده این کاهش بسیار اندک بود. همچنین مواد جامد محلول و pH میوهها در طول دوره انبارمانی افزایش و اسیدیته قابل تیتراسیون کاهش یافت. اسید سالیسیلیک از میان صفات مربوط به کیفیت میوه، تنها بر اسیدیته قابل تیتراسیون اثر داشت و باعث کاهش آن شد. در کاهش میزان سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه، تیمار 4/1 میلیمولار اسید سالیسیلیک بهتر از دیگر تیمارها تشخیص داده شد. نتایج این آزمایش بیانگر تأثیر مثبت اسید سالیسیلیک در کاهش سرمازدگی و حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی انار رقم رباب فارس در سردخانه میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
دوره انبارمانی؛ شاخص سرمازدگی؛ کیفیت میوه؛ نشت یونی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,448 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,810 |