تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,760 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,406 |
بررسی اثر پروتکسین، فلاوومایسین و نوع چربی در جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 13، شماره 1 - شماره پیاپی 752323، شهریور 1390، صفحه 7-16 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نویسندگان | ||
سید داود شریفی* 1؛ امین دیبامهر2؛ هوشنگ لطف الهیان3 | ||
1استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
3استادیار پژوهشی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | ||
چکیده | ||
تأثیر پروبیوتیک پروتکسین، آنتی بیوتیک فلاوومایسین و نوع چربی جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی با استفاده از تعداد 900 قطعه جوجه سویه تجاری رأس در یک آزمایش فاکتوریل (3 × 3) با سه منبع چربی (بدون چربی، سه درصد اسید چرب و سه درصد روغن سویا) و سه افزودنی (بدون افزودنی، فلاوومایسین و پروتکسین) با چهار تکرار درقالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. اثر چربی و نوع آن بر افزایش وزن روزانه معنی دار و رشد جوجه های مربوط به جیره های حاوی روغن سویا بیشتر بود (05/ >P). با استفاده از فلاومایسین در جیره، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذا بهبود یافت (05/0 >P). اثر متقابل نوع چربی × نوع افزودنی بر عملکرد معنیدار بود (05/0 >P). در تمام دوره های پرورش، مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های تغذیه شده با جیرههای حاوی روغن سویا و فلاوومایسین بیشترین و در جوجه هایی مربوط به جیرههای حاوی چربی و پروتکسین، کمترین مقدار بود (01/0 >P). وزن نسبی کبد جوجه های تیمار چربی (اسید چرب و یا روغن سویا) بیشتر بود. وزن نسبی دستگاه گوارش جوجه های مربوط به جیره حاوی پروتکسین بیشتر بود (05/0>P). نتایج حاصل نشان داد که استفاده از پروتکسین در جیره های حاوی چربی تأثیر منفی بر مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های گوشتی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب؛ آنتی بیوتیک؛ پروبیوتیک؛ جوجه گوشتی؛ روغن سویا | ||
مراجع | ||
1 . Baron SF and Hylemon PB (1997) Biotransformation of bile acids, cholesterol and steroid hormones. IN: Gastrointestinal Microbiology, Edited by: Mackie RI, White BA and Isaacson RE. Chapman Hall Press, New York. 470 p. 2 . Charles OW and Duke S (1978) The response of laying hens 3 . Crespoon N and Estreve GE (2001) Dietary fatty acid profile modifies abdominal fat deposition in broiler chickens. Poultry Science 80: 71-78. 4 . De Rodas BZ, Gilliland SE and Maxwell CV (1996) Hypocholesterolemic action of Lactobacillus acidophilus ATCC 43121 and calcium in swine with hypercholesterolemia induced by diet. Dairy Science 79: 2121-2128. 5 . Dora I, Pereira A, McCartney AL and Gibson GR (2003) An 6 . Esteive GEJ, Brufau VAM and Perez AK (1997) Bioefficacy of enzyme preparations containing betaglucanase and xylanase activities in broiler diets based on barley or wheat, in combination with flavomaycin. Poultry Science 76: 1728-1737. 7 . Feighner SD and Dashkevicz MP (1987) Subtherapeutic levels 8 . Scaife JR, Moyo J, Galbraith H, Michie W and Campbell V (1994) Effect of different dietary supplemental fats and oils on the tissue fatty acid composition and growth of female broilers. British Poultry Science 35: 107-118. 9 . Scott ML, Neshim MC and young RJ (1982) Nutrition of the chicken, M. L. Scott and ASS., Ithaca, NY. 10 . Soomro AH, Masud T and Rathore HA (2002) Application of probiotics culture. Animal and Veterinary Advances 1: 40-42. 11 . Tannock GW, Dashkevicz MP and Feighner SD (1989) Lactobacilli and bile salt hydrolase in the marine intestinal tract. Applied Environmental Microbiology 55: 1848-1851. 12 . Visek WJ (1978) The mode of growth promotion by antibiotics. Animal Science 46: 1447-1469. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,750 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,129 |