تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,866 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,982 |
مطالعه اثرات غلظتهای مختلف پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول در جیره بر صفات مورفولوژیک دستگاه گوارش و عملکرد جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 3، دوره 62، شماره 2، تیر 1386، صفحه 115-120 اصل مقاله (328.65 K) | ||
نویسندگان | ||
سید داود شریفی1؛ فرید شریعتمداری2؛ اکبر یعقوب فر3؛ مسعود تشفام4 | ||
1گروه علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
2دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
3مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
4دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تأثیر سطوح بالای پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول در جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی و خصوصیات مورفولوژیکی روده آنها در یک آزمایش فاکتوریل3*2با دوسطح جو بدون پوشینه(صفر و 30درصد)، سه سطح آنزیم(صفر، 300 و 600 گرم در تن) و با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی از سویه آربورایکرز بررسی شد. افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول در جیره میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجهها(05/0p<)، فراوانی خملهای زبانی و ارتفاع خملها را در روده کوچک کاهش داد ولی فراوانیانواع دیگر خملها و همچنین غدد کریپت را افزایش داد(01/0p<.) افزودن آنزیم به جیرههای آزمایشی اثر معنیداری بر صفات مورد مطالعه نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول درجیره برخصوصیات مرفولوژیک روده کوچک جوجههای گوشتی تأثیر منفی دارد، بهطوری که میتواند سطح جذب را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش عملکرد شود. نتایج این آزمایش نشان داد که افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول درجیره برخصوصیات مرفولوژیک روده کوچک جوجههای گوشتی تأثیر منفی دارد، بهطوری که میتواند سطح جذب را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش عملکرد شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم؛ پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای؛ جوجههای گوشتی؛ مورفولوژی روده | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,820 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 803 |