تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,089,410 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,192,772 |
تأثیر مدیریت پسمانهای گیاهی و سطوح نیتروژن بر مهمترین ویژگیهای کیفی خاک و درصد پروتئین دانه دو رقم جو (Hordeum vulgare L.) در شرایط دیم | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 6، دوره 42، شماره 4 - شماره پیاپی 737720، اسفند 1390، صفحه 705-713 اصل مقاله (248.52 K) | ||
نویسندگان | ||
حسین صادقی؛ سید عبدالرضا کاظمینی | ||
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات مخلوط کردن مقادیرمختلف پسمانهای گیاهی جو و کود نیتروژن بر برخی ویژگیهای کیفی خاک و در صد پروتئین دانه دو رقم جو (Hordeum vulgare L.) در شرایط دیم، آزمایشی دو ساله (88 -1387و 87-1386) در قالب طرح کرتهای نواری خرد شده با چهار تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. کرتهای عمودی شامل دو رقم جو رایج منطقه (افضل و ریحان) و کرتهای افقی شامل سه میزان بقایا (صفر، 750 و 1500 کیلوگرم در هکتار) و کرتهای فرعی سه میزان نیتروژن (صفر، 40 و 80 کیلوگرم در هکتار) بود. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که در خصوص نیتروژن کل خاک و در صد پروتئین دانه اثرات سال و بر همکنش رقم × بقایا × نیتروژن اختلاف معنیدار وجود دارد. نتایج نشان داد در مواردی که بقایا به میزان1500 کیلوگرم در هکتار به خاک اضافه میشود، بایستی میزان نیتروژن بکار برده شده نیز متناسب با افزایش بقایا اضافه شود. همچنین با افزایش بقایا درصد کربن خاک افزایش یافت و بین تیمارها اختلاف معنیدار 01/0P? مشاهده گردید. در این بررسی، بین دو رقم اختلاف معنیداری از نظر درصد کربن خاک مشاهده نشد. روند تغییرات سطوح مختلف نیتروژن در سطح صفر درصد بقایا نشان داد که با افزایش نیتروژن، درصد کربن خاک در هر دو رقم کاهش یافت. با افزایش نیتروژن، نیتروژن کل خاک به طور معنیداری افزایش یافت. روند تغییرات سطوح مختلف نیتروژن در سطوح مختلف کاربرد بقایا نشان داد که با افزایش نیتروژن درصد پروتئین دانه در هر دو رقم افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
جو؛ درصد پروتئین دانه؛ کیفیت خاک؛ مقادیر مختلف پسمان و نیتروژن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,531 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,298 |