تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,553 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,674 |
تأثیر اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و مرفولوژی روده جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 1، دوره 63، شماره 4 - شماره پیاپی 721882، دی 1387، صفحه 283-290 اصل مقاله (257.15 K) | ||
نویسندگان | ||
شعبان رحیمی1؛ شعبان رحیمی1؛ محمد امیر کریمی ترشیزی1؛ تقی زهرایی صالحی2 | ||
1گروه پرورش و تولید طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
2گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
تأثیر رژیم و سطح مصرف اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و مرفولوژی روده» جوجههای گوشتی با استفاده از 300 قطعه جوجه گوشتی و با استفاده از طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. مصرف سالکیل در خوراک تأثیری بر میزان کاهش بار میکروبی جیره نداشت. همچنین اثر ضد سالمونلایی سالکیل در جیره، نیز تأیید نشد. تکمیل جیره با سالکیل بر تعداد پرز در میدان دید و درصد پرزهای پیچیده اثر معنیداری نداشت. درصد انواع پرزهای زبانی، پل مانند (01/0p<) و برگی شکل (05/0p<) تحت تأثیر سالکیل قرار گرفت. استفاده از سالکیل بر ابعاد پرزها اثر معنیداری نداشت. جمعیت باکتریهای اسیدلاکتیک و شمارش کل باکتریهای هوازی ایلئوم (05/0p<)، سکوم و مدفوع (01/0p<) با مصرف سالکیل به نحو معنیداری تغییر پیدا کرد. مصرف سالکیل در سطوح مورد استفاده در این تحقیق هیچ گونه اثر سوئی بر عملکرد رشد و خصوصیات مرفولوژیک مخاط روده» کوچک جوجههای گوشتی نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه؛ سالکیل؛ سالمونلا؛ عملکرد؛ مرفولوژی روده | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,489 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,404 |