تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,493 |
تعداد مقالات | 70,156 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,305,808 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,517,581 |
بررسی ارزش غذایی، خصوصیات تجزیه پذیری و تعیین سطح مطلوب گاودانه در جیره گاوهای هلشتاین شیرده | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 12، شماره 2، مهر 1389، صفحه 51-59 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نویسندگان | ||
محمد مهدی معینی* 1؛ مژگان آذری تربت2؛ حمید امانلو3 | ||
1استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه | ||
2کارشناس ارشد، جهاد کشاورزی کنگاور، کرمانشاه | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
چکیده | ||
تعداد 15 رأس گاو هلشتاین زایش اول از گله ای با میانگین وزن (57±) 554 کیلوگرم، به صورت تصادفی جدا و با استفاده از طرح کاملاً تصادفی برای آزمون اثرات سطوح صفر، هفت و 14 درصد گاودانه در ماده خشک جیره در جایگزینی با کنجاله سویا و جو به سه گروه تقسیم شدند. میزان ماده خشک، خاکستر، پروتئین خام، چربی خام، عصاره عاری از ازت و الیاف خام آن به ترتیب 90/93، 95/5، 80/22، 02/3، 00/63 و 23/5 درصد و تجزیه پذیری مؤثر پروتئین خام و ماده خشک آن به ترتیب 8/74 و 6/70 درصد برآورد شد. میانگین ماده خشک مصرفی، میانگین درصد قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام در گاوهای تمایر 14 درصد گاودانه معنی دار بود (05/0 >P). مقدار تولید شیر خام و نسبت کیلوگرم شیر تولیدی به کیلوگرم ماده خشک مصرفی، در گاوهای تیمار 14 درصد بیشتر بود (05/0 >P). تفاوت غلظت ازت اوره ای خون گاوهای جیره شاهد و گاوهای دو جیره حاوی معنی دار بود (05/0 >P). نتایج نشان داد دانه گاودانه به عنوان مکمل پروتئینی برای جایگزین شده با کنجاله تا میزان 14 درصد در جیره گاوهای شیرده قابل استفاده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش غذایی؛ تجزیه پذیری؛ ترکیبات شیمیایی؛ دانه گاودانه؛ گاو شیری | ||
مراجع | ||
1 . Aletro VA, Good child AV and Abdelmoneim AM (1994) Nutritional and antinutritional characteristic of selected vicia. Genotyps. Anim. Feed. Sci. Technol. 47: 125-139. 2 . AOAC (2000) In: Horwotz, w. (Ed), official method of analysis of the AOAC Internatinal, 17th Edition, Vol. 1 and 2. AOAC International, Gaitherburg, MD, USA. 3 . Arabi A (1376) Nutritional value of Vicia ervilia seed and forage by In vitro & in vivo methods in Hamedan province. M.Sc. Thesis, Buali University. 4 . Berger JD, Robertson and Cocks PC (2003) Agricultural potential of Mediterranean grain and forage legumes, Anti nutritunal factore concentrations in the genus vicia. Genetic Resours and crop evolution 50: 201-212. 5 . Enneking D, Lahlou A, Noutfia A and Bounejmate M (2000) A note on vicia ervilia cultivation, utilizatio and toxicity in morocco. Center for Legumes in Mediterranean Agriculture. Australia. 6 . Haddad SG (2006) Bitter vetch grains as a substitute for soybean meal for growing lambs-livestock Science 99: 221-225. 7 . Hadjipanayiotou M and Economides S (2001) Chemical composition in situ degradability and amio acid composition of protein supplements fed to livestock and poultry in Cyprus. Agricultural Research Insitiute, 1516 Nicosia. 22016, Cyprus. 8 . Mehrez AZ and Orskov EK (1997) A study of the artificial bag technique for determining the digestibility of feed the rumen. Journal of agriculture science (Cambarige) 88: 645-650. 9 . National Research Concil (2001) Nutrient requrementof dairy cattle 7th. Rev. Ed. Nati Acad. /press, Washington Dc. 10 . Orskov ER, Hovell FD and Mould F (1980) The use of the nylon bag technique for the evaluation of feedstuffs. Tropical Animal Production 5: 195-213. 11 . Reza yazdi K and Syfe davati J (1384) The chemical composition, digestibility and me energy of P. Erevila in sheep nutrition. 2nd congress of sheep and goat. Animal science research organization, Karaj, Iran. Pp.395-400. 12 . Yalcin S and Onol AG (1994) True metabolizable energy values of some feeding stuffs. Br. Poult. Sci. 35: 119-122.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,504 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,258 |