تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,582 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,325 |
استفاده از کاه جو خیسیده و یونجه در جیره گاوهای شیرده | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 12، شماره 2، مهر 1389، صفحه 37-50 اصل مقاله (1.72 M) | ||
نویسندگان | ||
احمد افضل زاده* 1؛ هادی قربانی فارمد2؛ محسن دانش مسگران3؛ علی اکبر خادم4 | ||
1دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
3استاد، گروه علوم دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، خراسان رضوی | ||
4استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق در یک آزمایش، تأثیر مصرف کاه جو خیسیده بر تولید شیر و ترکیب آن، رفتار مصرف خوراک و فراسنجه های شکمبه ای بررسی شد. در آزمایش اول، میزان تجزیه پذیری کاه جو خیسیده در آب در زمان های مختلف (24، 48 و 72 ساعت) تعیین گردید. تفاوت بخش سریع تجزیه در کاه بدون فرآوری نسبت به تیمارهای خیسیده معنی دار بود. به دلیل یکسان بودن میزان تجزیه پذیری مؤثر در تیمارها از کاه خیسیده به مدت 24 ساعت در جیره های غذایی استفاده شد. در آزمایش دوم، اثر استفاده از کاه جو خیسیده و بدون فرآوری بر عملکرد نه رأس گاو شیرده با میانگین تولید (5/4 ±) 8/27 و میانگین وزن (3/39 ±) 9/580 کیلوگرم درقالب طرح چرخشی بررسی شد. تفاوت میزان تولید شیر چهار درصد چربی و ترکیبات شیر (به غیر از درصد چربی) در هیچ یک از جیره ها معنی دار نبود. میزان تولید شیر و غلظت ازت آمونیاکی در جیره حاوی یونجه نسبت به جیره های حاوی کاه جو بیشتر بود. مدت زمان نشخوار، جویدن و استراحت (دقیقه در روز)، در تیمارهای حاوی کاه جو بیشتر بود (P< 0.0001). نتایج نشان داد که استفاده از کاه جو خیسیده در جیره گاوهای شیرده با تولید متوسط قابل توصیه می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه پذیری؛ تولید شیر؛ کاه جو خیسیده؛ یونجه | ||
مراجع | ||
1 – افضلزاده ا. و سیف دواتی ج. 1381. احتیاجات انرژی و پروتئین نشخوارکنندگان. انتشارات دانشگاه تهران. چاپ اول. 2 - بیات ع. ر. ، ولی زاده ر. ناصریان ع. و دانش مشگران م. 1385. تأثیر اندازه ذرات یونجه و دانه جو بر فعالیت جویدن، pH شکمبه و تولید شیر و ترکیب شیر گاوهای شیده هلشتاین. علوم و صنایع کشاورزی. 20(6): 139-154 . 3 . دیانی آ. 1386. اثر جایگزینی کامل یونجه با کاه گندم در جیره های حاوی مقادیر یکسان فیبر و سطوخ مختلف نسبت کاتیون - آنیون بر عملکرد گاو شیری. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی، دانشگاه اصفهان. 4 - محمودی ا. 1381. بررسی چالشهای گندم. اقتصاد کشاورزی و توسعه 37: 105-83. 5 - میرغفاری ص. 1384. بهینهسازی شرایط عملآوری با بخار برای بالا بردن ارزش تغذیهای کاه گندم. پایاننامه کارشناسی ارشد. پردیس ابوریحان. دانشگاه تهران.
6 . American Society of Agricultural Engineers (ASAE) (2002) Method of determining and expressing particle size of chopped forage (S424.1). Soc. Agric. Eng., 70th ed. St. Joseph, MI. 7 . Association of official analytical chemists (1994) Official methods of analysis. 15th ed. Washington DC. 8 . Beauchemin KA (1991) Effects of dietary neutral detergent fiber concentration and alfalfa hay quality on chewing, rumen function, and milk production. J. Dairy Sci. 74: 3140-3151. 9 . Blair, Christensen TDA and Manns JG (1974) Performance of lactating dairy cows fed complete pelleted diets based on wheat straw, barley and wheat. Can. J. Anim. Sci. 54: 35-47. 10 . Brown WH, Khalaf SS, Marmolejo A, Swingle AS and Whiting FM (1990) Partial Replacement of Alfalfa Hay with Chopped Wheat Straw in Diets for Lactating Dairy Cows. J. Dairy Sci. 73: 3172-3177. 11 . Cameron MG, Fahey GC Jr, Clark JH, Merchen NR and Berger LL (1991) Effects of feeding alkaline hydrogen peroxide-treated wheat straw-based diets on intake, digestion, ruminal fermentation and production responses by midlactation dairy cows. J. Anim. Sci. 69: 1775-1787. 12 . Cameron MG, Fahey GC Jr, Clark JH, Merchen NR and Berger LL (1990) Effects of feeding alkaline hydrogen peroxide-treated wheat straw-based diets on digestion and production by dairy cows. J. Dairy Sci. 73: 3544-3554. 13 . FAO (2005) FAOSTAT Agricultural Data. FAO. Accessed February, 2005. http://apps.fao.org/page/collections?subset=agriculture. 14 . Goering HK and Van Soest PJ (1970) Forage fiber analyses. USDA Agr. Handb. 379, Washington, DC. 15 . Haddad SG, Grant RJ and Kachman SD (1998) Effect of Wheat Straw Treated with Alkali on Ruminal Function and Lactational Performance of Dairy Cows. J. Dairy Sci. 81: 1956-1965. 16 . McDonald I (1981) A revised model for the estimation of protein degradability in the rumen. Journal of agricultural science, Cambridge 92: 499-503. 17 Mertens DR (1997) Creating a system for meeting the fiber requirement of dairy cows. J. Dairy Sci. 80: 1463. 18 . National Research Council (1985) Nutrient Requirements of Sheep. Washington, DC, National Academic Press. 19 . Oba M and Allen MS (2000) Effects of brown midrib 3 mutations in corn silage on productivity of dairy cows fed two concentrations of dietary neutral detergent: 2. Chewing activities. J. Dairy. Sci. 83: 1342-1349. 20 . Poore MH, Moore JA, Swingler RS, ECK TP and Brown WH (1991) Wheat Straw or Alfalfa Hay in Diets with 30% Neutral Detergent Fiber for Lactating Holstein Cows. J. Dairy Sci. 74: 3152-315. 21 . Rissanen H, Kossila V, Kommari M and Lampila M (1981) Ammonia treated straw in the feeding of dairy cows and growing cattle. Agric. Enviroe 6267. 22 . Teimouri Yansari A, Valizazadeh R, Naserian A, Christensen DA, YuP and Eftekhari Shahroodi F (2004) Effects of alfalfa particle size and specific gravity on chewing activity, digestibility, and performance of Holstein dairy cows. J. Dairy Sci. 87: 3912-3924. 23 . Van Keulen J and Young BA (1977) Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. J. Anim. Sci. 44: 282-289. 24 . Yang WZ, Beauchemin KA and Rode LM (2001) Effects of grain processing, forage to concentrate ratio, and forage particle size on rumen pH and digestion by dairy cows. J. Dairy. Sci. 84: 2203-2216. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 10,356 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 15,179 |