تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,005 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,169 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,754,896 |
تأثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم بر میزان بقاء لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس )5(La در شرایط مشابه مایع معدی–رودهای | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 9، دوره 66، شماره 4، دی 1390، صفحه 337-342 اصل مقاله (849.6 K) | ||
نویسندگان | ||
هادی پورجعفر1؛ عزیز همایونیراد2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه بهداشت مواد غذایی | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز | ||
چکیده | ||
یکی از شیوههای نوین در زمینه افزایش ماندگاری پروبیوتیکها در داخل فرآوردههای غذایی پروبیوتیکی و در حین گذر از جهاز گوارشی، به منظور انتقال ایمن آنها به روده بزرگ، ریزپوشانی (میکرواینکپسولاسیون) سلولهای پروبیوتیکی میباشد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم بر میزان بقاء لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس )5(La در شرایط مشابه مایع معدی–روده ای انجام پذیرفت. بقاپذیری باکتری مورد نظر در محلول نمک صفراوی 6/0 درصد و همچنین شرایط مشابه مایع معدی )55/1pH= (و به دنبال آن گرمخانهگذاری در شرایط مشابه مایع رودهای (25/8pH=( با و بدون نمک صفراوی 6/0 درصد مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه جهت انجام فرآیند ریزپوشانی باکتری از روش اکستروژن استفاده شد. دادهها با استفاده از آزمون t-test مستقل مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که میزان بقاء سلولهای ریزپوشانی شده در شرایط اسیدی مشابه مایع معدی و همچنین شرایط مایع رودهای با و بدون نمک صفراوی 6/0 درصد بطور معنیداری بیشتر از سلولهای آزاد است (05/0p<.) | ||
کلیدواژهها | ||
آلژینات کلسیم؛ ریزپوشانی؛ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس؛ مایع معدی – رودهای؛ نشاسته مقاوم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,279 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,181 |