![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,801 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,774,339 |
تأثیر تجویز توأCم عصاره سویا و ویتامین3D بر میزان کلسیم سرمی و عملکرد غده تیروئید در موش | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 66، شماره 4، دی 1390، صفحه 313-318 اصل مقاله (204.33 K) | ||
نویسندگان | ||
سیدحسین مرجانمهر1؛ شمسی السادات موسوی1؛ جمیله سالارآملی2؛ زهرا طوطیان2؛ امیرعلی شهبازفر3 | ||
1گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
2گروه علوم پایه،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
3) گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
غده تیروئید متشکل از دو لوب متقارن نقشی مهم در متابولیسم بدن و تنظیم کلسیم خون دارد. بسیاری از عوامل شیمیایی و تغذیهای قادر به ایجاد تغییر ات در سطوح سرمی هورمونهای تیروئید و بروز آشفتگی در متابولیسم بدن میباشند(14.) به منظور بررسی هورمونهای تیروئید به دنبال مصرف خوراکی عصاره سویا و ویتامین 3D، تعداد 42 سر موش ماده بالغ در 7 گروه به مدت 35 روز مورد مطالعه قرار گرفتند. عصاره سویا با دو دوز (روزانه 5 گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن و روزانه 10 گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن) و ویتامین 3D نیز با دو دوز (روزانه 100 میکروگرم به ازای کیلوگرم وزن بدن و روزانه 200 میکروگرم به ازای کیلوگرم وزن بدن) و ترکیب این دو ماده نیز با هر دو دوز ( دوزهای کم و زیاد ) به صورت خوراکی به موشها داده شد. در پایان دوره، پس از بیهوش نمودن موشها با دی اتیل اتر، خونگیری از آنها جهت تهیه سرم انجام گرفت. برای اندازهگیری سطوح سرمی کلسیم از روش کالریمتری و برای اندازهگیری هورمونهای 4,T3T و TSH از روش رادیوایمونواسی استفاده شد. پس از انجام آزمایشهای بیوشیمیایی و مشخص شدن نتایج و انجام آزمون آماری ANOVA یکطرفه بر روی این دادهها، تفاوت آماری معنیداری بین نتایج در گروههای مورد مطالعه مشاهده شد)001/0.(p< نتایج این تحقیق نشاندهنده کاهش هورمونهای 4T و 3T و افزایش TSH و بروز هیپوتیروئیدیسم در موشهایی بود که عصاره سویا مصرف کرده بودند. در مورد موشهای دریافتکننده ویتامین 3D، هیپرکلسمی و کاهش TSH رخ داده بود. در موشهایی که هر دو ماده را دریافت کرده بودند،تنها در موشهای دریافتکننده دوز زیاد عصاره سویا و ویتامین 3D کاهش هورمون 3T و افزایش هورمون TSH از نظر آماری معنیدار و نشانگر بروز هیپوتیروئیدیسم در آنها بود. در مجموع، نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که مصرف توأCم عصاره سویا و ویتامین 3D، البته در مقادیر کم، میتواند اثرات ناشی از مصرف هر یک به تنهایی بر روی عملکرد غده تیروئید و نیز هوموستاز کلسیم را تعدیل نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره سویا؛ کلسیم؛ موش؛ هورمونهای تیروئید؛ ویتامین 3D | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,801 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,277 |