تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,327 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,003 |
بررسی نگرش کارشناسان کشاورزی در مورد مؤلفههای مؤثر در مصرف محصولات ارگانیک کشاورزی | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 2، دوره 10، شماره 2 - شماره پیاپی 645050، مهر 1387، صفحه 13-26 اصل مقاله (1.68 M) | ||
نویسندگان | ||
مرتضی اکبری1؛ محمد بابا اکبری2؛ سید احمدرضا فخارزاده3؛ هوشنگ ایروانی4؛ امیر علم بیگی5؛ راضیه نامدار6 | ||
1دانشجوی دکترای آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس علوم کشاورزی و منابع طبیعی، کرج | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس علوم کشاورزی و منابع طبیعی، کرج | ||
3دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس علوم کشاورزی و منابع طبیعی، تهران | ||
4دانشیار، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس علوم کشاورزی و منابع طبیعی، کرج | ||
5دانشجوی دکتری ترویج کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس علوم کشاورزی و منابع طبیعی، کرج | ||
6دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
چکیده | ||
هدف کلی این پژوهش، بررسی نگرش کارشناسان کشاورزی نسبت به شناخت و مصرف محصولات ارگانیک کشاورزی در بین مصرفکنندگان بود. پژوهش از نوع کاربردی، روش پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی و جامعه آماری آن 1200 نفر از کارشناسان کشاورزی در پنج استان بود. روش نمونهگیری تصادفی ساده بود که تعداد 289 نفر از کارشناسان براساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامهای بود که روایی (صوری) آن براساس نظر جمعی از استادان و صاحبنظران ترویج کشاورزی دانشگاه تهران تأیید گردید و پایایی آن با استفاده از فرمول کرونباخ - آلفا (92/0 = ?) تأیید شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار win13SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها نشان داد از نظر کارشناسان مهمترین رسانه برای اطلاعرسانی به مصرفکنندگان رادیو و تلویزیون و مهمترین روش برای عرضه محصولات ارگانیک عرضه از طریق برچسبهای خاص محصولات ارگانیک است. همچنین مهمترین عوامل مؤثر بر پذیرش محصولات ارگانیک در بین مصرفکنندگان 'اطلاع رسانی در مورد تأثیر مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی و بروز بیماریهای مختلف' و 'اتخاذ تدابیری برای حمایت از تولیدکنندگان در راستای بازاریابی و بازاررسانی این محصولات' بود. مهمترین عوامل مؤثر در پذیرش محصولات ارگانیک در چهار عامل حمایتی - آموزشی، اطلاعرسانی، نهادی - ساختاری و توسعه زیرساختها دستهبندی شدند، که درمجموع 59 درصد از واریانس موجود را تبیین نمودند. تفاوت نگرش کارشناسان زن و مرد نیز معنی دار نبود. | ||
کلیدواژهها | ||
کارشناسان کشاورزی؛ محصولات ارگانیک؛ نگرش | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,551 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,645 |