![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,469 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,926,732 |
بررسی اثرات سطوح مختلف چربی جیره غذایی بر برخیشاخصهای رشد، ضریب تبدیل غذا و بازماندگی بچه فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) پرورشی | ||
شیلات | ||
مقاله 8، دوره 64، شماره 2، مرداد 1390، صفحه 93-106 اصل مقاله (234.33 K) | ||
نویسنده | ||
عیسی ابراهیمی | ||
استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف چربی بر شاخصهای رشد، ضریب تبدیل غذا و بازماندگی بچه فیل ماهی پرورشی، آزمایشی طراحی و اجرا گردید. چهار جیره آزمایشی با پروتئین یکسان (45 درصد) و سطوح 7/6، 5/10، 14 و 17 درصد چربی و 4/3 تا 7/3 کیلوکالری برگرم انرژی قابل هضم تهیه شد و هریک با سه تکرار، با بچه فیل ماهیان پرورشی با وزن 07/0± 14/2 گرم و به تعداد 420 عدد - 35 عدد در هر واحد آزمایشی (حوضچههای فایبرگلاس با حجم 100 لیتر و میزان تعویض آب 4/1 لیتر در دقیقه)- به مدت 48 روز مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل معنی دار بودن اثر سطوح مختلف چربی جیرههای غذایی بر شاخصهای مورد بررسی شامل وزن نهایی، طول نهایی، درصد افزایش وزن، رشد ویژه، شاخص تولید، شاخص کبدی، ضریب تبدیل غذا، بازده پروتئین و پروتئین تولیدشده را نشان داد (05/0< p). بر اساس یافتههای این تحقیق افزایش میزان چربی تا سطح 14 درصد، بهبود شاخصهای مورد بررسی را بهمراه داشته است. بیشترین رشد و بهترین راندمان غذایی در سطح چربی14 درصد با نسبت انرژی قابل هضم به پروتئین خام ( ) برابر 9/79 بدست آمد. براین اساس میزان بهینه چربی در جیره غذایی بچه فیل ماهیان پرورشی در محدوده وزنی مورد بررسی در این تحقیق، 14 درصد پیشنهاد میگردد | ||
کلیدواژهها | ||
بازماندگی؛ بچه فیل ماهی پرورشی؛ چربی؛ رشد؛ ضریب تبدیل غذا | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,941 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,914 |