تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,811 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,376 |
مقایسه اثر فصل کشت بر خصوصیات زراعی و عملکرد کمی و کیفی شوید | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 5، دوره 12، شماره 1 - شماره پیاپی 609265، اردیبهشت 1389، صفحه 41-47 اصل مقاله (835.41 K) | ||
نویسندگان | ||
سعید دوازده امامی* 1؛ محمدرضا جهانسوز2؛ فاطمه سفیدکن3؛ داریوش مظاهری4 | ||
1استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، اصفهان | ||
2دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
3استاد، مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، تهران | ||
4استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
برای مقایسه اثر فصل کشت بر عملکردهای بیولوژیکی، بذر و اسانس بذر و اندام رویشی شوید، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1386-1385 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان انجام شد و طی آن سه تیمار کشت پاییزه، بهاره و تابستانه مقایسه شدند. در این آزمایش از توده شوید اصفهان استفاده شد و کشت پاییزه این گیاه موفق نبود. تفاوت وزن تر، وزن خشک، عملکرد اسانس اندام رویشی و ارتفاع گیاه در دو فصل دیگر کشت معنی دار بود (در سطح احتمال یک درصد). میزان ماده تر در کشت تابستانه و بهاره به ترتیب 4/5 و 7/3 و میزان ماده خشک 1/1 و 8/0 کیلوگرم در مترمربع و عملکرد اسانس اندام رویشی 2/10 و 3/5 میلی لیتر در مترمربع بود. در کشت بهاره و تابستانه، ماده Carvon به ترتیب با مقادیر 5/58 و 2/52 بالاترین درصدهای ترکیب اسانس را داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس شوید؛ عملکرد؛ کشت بهاره؛ کشت پاییزه؛ کشت تابستانه | ||
مراجع | ||
1. برنا ف.، امیدبیگی ر. و سفیدکن ف (1386) اثر زمانهای مختلف کاشت بر رشد، عملکرد پیکر رویشی و مقدار اسانس گیاه دارویی بادرشبویه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 23(3). 314-307. 2. دوازده امامی س. و مجنون حسینی ن (1387) زراعت و تولید برخی گیاهان دارویی و ادویهای. انتشارات دانشگاه تهران. 300 صفحه. 3. فتوکیان م. ح.، فیلیزاده ی. و طالبزاده ل (1386) تأثیر تاریخ کاشت بر عملکرد ماده خشک و میزان هایپریسین ارقام گل راعی (Hypericum perforatum L.). خلاصه مقالات سومین همایش گیاهان دارویی. دانشگاه شاهد، تهران. ص. 558. 4. مؤمنی ت. و شاهرخی ن (1370) اسانسهای گیاهی و اثرات درمانی آنها. انتشارات دانشگاه تهران. 127 صفحه.
5. Blank I, Sen A and Grosch W (1992) Sensory study on the character-impact flavour compounds of dill herb (Anethum graveolens L.). Food Chem. 43: 337-343. 6. Callan NW, Johnson DL, Westcott MP and Welty LE (2007) Herb and oil composition of dill (Anethum graveolens L.): Effects of crop maturity and plant density. Ind. Crop Prod. 25: 282-287. 7. Carla CC, Carvalho R, Manuela M and Fonseca R (2006) Carvone: Why and how should one bother to produce this terpene. Food Chem. 95: 413-424. 8. Lazutka JR, Mierauskiene J, Slapsyte G and Dedonyte V (2001) Genotoxicity of dill (Anethum graveolens L.), peppermint (Mentha × piperita L.) and pine (Pinus sylvestris L.) essential oils in human lymphocytes and Drosophila melanogaster. Food Chem. Toxicol. 39: 485-492. 9. Lisiewska Z, Kmiecik W and Korus A (2006) Content of vitamin C, carotenoids, chlorophylls and polyphenols in green parts of dill (Anethum graveolens L.) depending on plant height. J. Food Compos. Anal. 19: 134-140. 10. Marotti M, Dellacecca V, Piccaglia R and Glovanelli E (1993) Agronomic and chemical evaluation of three varieties of Foeniculum vulgare. Acta. Hort. 331: 63-69. 11. Wall DA and Friesen GH (1986) The effect of herbicides and weeds on the yield and composition of dill (Anethum graveolens L.) Oil. Crop Prot. 5: 137-142. 12. Yadav BD and Khurana SC (1999) Effect of planting methods and sowing dates on the growth and yield of fennel (Foeniculum vulgare) Haryana. Agric. J. Res. 29: 81-87. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,206 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,565 |