![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,686,647 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,915,422 |
بررسی بر خی خواص رئولوژیکی هیدروکلوئید دانه گیاه شاهی (Lepidium sativum L.) | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 14، دوره 42، شماره 1، آبان 1390، صفحه 113-120 اصل مقاله (333.92 K) | ||
نویسندگان | ||
عسگر فرحناکی1؛ حامد عسکری2؛ مریم بختیاری3 | ||
1دانشیار، دانشگاه شیراز | ||
2کارشناس ارشد، دانشگاه شیراز | ||
3کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
خصوصیات رئولوژیک محلولهای آبی موسیلاژ استخراج شده از دانه گیاه شاهی (Lepidium sativum L.) مورد بررسی قرار گرفت. ویسکوزیته هیدروکلوئید دانه شاهی در محدوده سرعت برشی 92/1 تا 4/229 s-1 به عنوان تابعی از غلظت (4/0، 6/0، 8/0 و 0/1 % w/w )، دما (5، 25 و ?C 40) و pH ( 5/2، 4، 7 و 10) به دست آمد. برای این هیدروکلوئید یک رفتار غیر نیوتنی رقیق شونده با برش مشاهده گردید و مقدار شاخص رفتار جریان در اکثر حالات کمتر از 6/0 بود. رفتار سودوپلاستیک (رقیق شوندگی) در محدوده غلظتی از 4/0 تا 0/1 نشان داده شد. از فرمول قانون توان برای تعیین همبستگی بین سرعت برشی و ویسکوزیته استفاده گردید. ویسکوزیته محلولها، بستگی به غلظت، pH، دما و سرعت برشی داشت و با افزایش غلظت، مقدار ویسکوزیته و تنش برشی افزایش و با افزایش دما مقدار آنها کاهش یافت. افزایش pH تا 7 باعث افزایش ویسکوزیته گردید. نتایج آزمون FT-IR دلالت بر وجود گروههای اسیدی با گروههای آسیل در زنجیره پلیمر داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
دانه شاهی؛ رفتار رئولوژیک؛ رقیق شونده با برش؛ موسیلاژ؛ ویسکوزیته | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,825 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,432 |