تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,127,232 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,974 |
تاثیر تیمارهای مختلف آبگیری بر برخی ویژگیهای کیفی آب لیموترش جهرمی فراوری نشده | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 11، دوره 42، شماره 1، آبان 1390، صفحه 87-93 اصل مقاله (467.87 K) | ||
نویسندگان | ||
محمدهادی موحدنژاد1؛ محمدهادی خوشتقاضا2؛ سلیمان عباسی3 | ||
1دکترا، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تاثیر تیمارهای مختلف آبگیری بر خواص کیفی آبلیمو ترش مورد بررسی قرار گرفت. لیموترش مورد استفاده از نوع لایم جهرمی بودو آزمایشات با یک دستگاه آبگیری پرس مارپیچی انجام گرفت. تیمارها عبارت بودند از: پارامترهای مکانیکی دستگاه آبگیر مارپیچی شامل سرعت دورانی مارپیچ (270، 360 و450 دور بر دقیقه)، فشار وارده بر تفاله (فشار کمینه، میانی و بیشینه) و پارامترهای پیش فرآوری لیموترش قبل از آبگیری در پنج حالت شکلی (لیموترش کامل، نصف شده، چهار قاچ، پوستگیری شده و خراش خورده). اثر تیمارها بربرخی خصوصیات کیفی آب لیموترش (میزان لیمونین، پایداری فیزیکی، رنگ و میزان روغن پوست) به کمک یک طرح آماری (آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی) مورد مطالعه قرار گرفت. یافتهها نشان دادند که سرعت دورانی تاثیری روی شاخص روشنایی و مقدار لیمونین نداشته و کمترین میزان روغن در سرعتrpm360 مشاهده گردید. در پیشفرآوری بیپوست کمترین میزان روغن(09/0%)، لیمونین (ppm 33/8) و پایداری (76/79%) مشاهده شد. در فشار متوسط نیز میزان روغن نسبتا پایین و شدت روشنایی نسبتا خوبی مشاهده شد وبهترین پایداری در فشار بیشینه دیده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آبلیمو؛ پایداری فیزیکی؛ پیش فرآوری؛ روغن پوست؛ شدت زردی؛ لیموترش؛ لیمونین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,389 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,304 |