تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,127,602 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,271 |
تعیین خواص فیزیکی و آیرودینامیکی تخمه آفتابگردان رقم آذر گل | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 6، دوره 42، شماره 1، آبان 1390، صفحه 43-51 اصل مقاله (453.54 K) | ||
نویسندگان | ||
رسول خدابخشیان کارگر1؛ باقر عمادی2؛ محمدحسین عباسپور فرد3؛ محمدحسین سعیدی راد4 | ||
1مهندس، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استادیار، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3دانشیار، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
4استادیار، مرکز تحقیقات فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان خراسان | ||
چکیده | ||
دانستن خواص فیزیکی تخمه آفتابگردان برای طراحی بهینه دستگاههایی که در انتقال، جابه جایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار می رود، لازم است. در این تحقیق خواص فیزیکی دانه آفتابگردان رقم آذرگل برای محتوای رطوبتی 3% تا 14% بر پایه خشک در سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک بررسی شد. نتایج تجزیه و تحلیل ابعادی دانه ها نشان داد که طول دانه بسیار مرتبط با عرض و ضخامت آن است. همچنین ارتباط معنی داری بین عرض و ضخامت دانه مشاهده شد، در حالی که ابعاد دانه با جرم آن رابطه معنی داری ندارند. با افزایش رطوبت دانه از 3% تا 14% در هر دسته، جرم دانه، وزن هزار دانه، تخلخل، چگالی حقیقی و سرعت حد به صورت خطی افزایش یافتند. در تمامی دستهها، چگالی توده با افزایش رطوبت، به صورت خطی کاهش یافت. نتایج حاصله از ضریب اصطکاک بر روی سطوح آلومینیوم، تخته چند لایه، آهن گالوانیزه، پلی اتیلن و لاستیک افزایش خطی این پارامتر را با افزایش رطوبت نشان داد. بیشترین ضریب اصطکاک در دسته بزرگ و سطح آلومینیوم در محدوده 42/0 تا 45/0 ملاحظه شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تخمه آفتابگردان؛ خواص فیزیکی؛ رطوبت؛ رقم آذرگل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,387 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,508 |