تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,522,672 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,782,359 |
بررسی پارهای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV)، وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس | ||
دانش گیاهپزشکی ایران | ||
مقاله 5، دوره 41، شماره 2 - شماره پیاپی 427821، اسفند 1389، صفحه 217-224 اصل مقاله (337.12 K) | ||
نویسندگان | ||
مینا راستگو1؛ مینا کوهی حبیبی2؛ کرامت اله ایزدپناه3؛ غلامحسین مصاحبی2؛ رابرت جی میلن4؛ ماسیمو تورینا5 | ||
1مربی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد دانشگاه شیراز، مرکز تحقیقات ویروس¬شناسی گیاهی | ||
4استاد مرکز تحقیقات بیماری¬های ویروسی گیاهی، تورین، ایتالیا | ||
5دانشیار مرکز تحقیقات بیماری¬های ویروسی گیاهی، تورین، ایتالیا | ||
چکیده | ||
ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV) از جمله عوامل بیماری موزاییک خربزه (Cucumis melo) در استان آذربایجانغربی و احتمالاً نواحی دیگر ایران میباشد. نمونههای گیاهان زراعی و غیرزراعی دارای علائم و بدون علائم از مزارع کدوییان اطراف ارومیه جمعآوری و با استفاده از آزمونهای سرولوژیکی Indirect-ELISA،DAS-ELISA و Lateral flow مورد بررسی قرارگرفتند. پراکندگی ویروس در استان آذربایجان غربی در طی سالهای زراعی 87-85 و وقوع ویروس در نمونههای جمعآوری شده کدو و خیار از استانهای تهران و فارس تعیین شد. در بررسی طیف میزبانی، ویروس در گیاهان کدو، خیار، خربزه، کمپوزه، هندوانه، خیارچنبر، لوبیا، هویج، گوجهفرنگی و بادمجان و نیز تعدادی میزبان غیرزراعی از جمله پیچک، تاج خروس وحشی و گاو چاقکن شناسایی شد. در آزمونهای انتقال انجام شده، ویروس تنها از طریق تماس فیزیکی گیاهان آلوده با سالم منتقل شد. در بررسی مقاومت و تحملپذیری ارقام موجود به ویروس خربزه ارومیه، ارقام محلی خیار و کدو در مقایسه با ارقام تجاری حساسیت بیشتری از خود نشان دادند. وقوع ویروس در سایر استانها بیانگر وجود آن در نقاط مختلف ایران میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
مقاومت ارقام محلی؛ موزاییک؛ ویروس خربزه ارومیه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,016 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,637 |