تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,148 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,114 |
بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی (اسانس و عصاره میخکهندی) به جای ترکیبات شیمیایی ضد باکتری در محلول نگهدارنده گل بریده ژربرا | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 5، دوره 41، شماره 4 - شماره پیاپی 421758، اسفند 1389، صفحه 337-345 اصل مقاله (262.16 K) | ||
نویسندگان | ||
زکیه ضیائی موحد1؛ محسن کافی2؛ احمد خلیقی3؛ مجید عزیزی4؛ روح اله شریفی5 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
4استادیار، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
5دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی مورد استفاده در محلولهای نگهدارنده گلهای بریده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق از گیاه میخکهندی اسانس و عصاره، هر یک در سه غلظت 50، 100 و 300 میلیگرم در لیتر تهیه شد و گلهای بریده ژربرا رقم اکو به صورت مدتدار با این ترکیبات تیمار گردیدند. نتایج نشان داد که طول عمر، وزن تر، میزان جذب محلول، تعداد باکتریهای رشد یافته در محلول نگهدارنده و تغییر رنگ ساقهها تحت تأثیر اسانسها و عصارهها قرار دارد. میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با آب مقطر به عنوان شاهد 5/3 روز بود، در حالی که میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر 4/8 روز و گلهای تیمار شده با عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر 3/8 روز بود. همچنین همه تیمارها در مقایسه با شاهد طول عمر بیشتری را دارا بودند. بیشترین میزان وزن تر در تیمار اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر و سپس در تیمار عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ ژربرا؛ عصاره؛ محلول نگهدارنده؛ میخکهندی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,392 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,893 |