تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,088,380 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,191,292 |
اثر نانو ذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 5، دوره 41، شماره 2، شهریور 1389 اصل مقاله (177.83 K) | ||
نویسندگان | ||
حامد زرگران اصفهانی؛ سید داود شریفی؛ عباس برین؛ احمد افضل زاده | ||
چکیده | ||
تأثیر نانو ذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه جوجههای گوشتی با استفاده از 312 قطعه جوجه نر یک روزه از سویه تجاری آربوراکرز پلاس در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار بررسی شد. جیرههای آزمایشی بر پایه ذرت سویا و با توجه به احتیاجات توصیه شده NRC (1994) برای سه دوره آغازین، رشد و پایانی تنظیم شدند. از محلول ppm 2000 نانو ذرات نقره به ترتیب به مقدار 400 و 800 میلیلیتر در هر تن جیره و یا هر مترمکعب آب آشامیدنی استفاده شد. دو تیمار (بدون افزودنی، حاوی فلاوومایسین (500گرم در تن) نیز به عنوان تیمارهای شاهد در نظر گرفته شدند. خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجهها به طور هفتگی اندازهگیری شد. وزن لاشه، چربی محوطه بطنی و اندامهای گوارشی (کل دستگاه گوارش، کبد و رودههای کور) در پایان دوره آزمایشی، بعد از کشتار دو قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی اندازهگیری شد. سطوح مختلف نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی در کل دوره پرورش، تاثیر معنیداری بر عملکرد جوجهها نداشت ولی جوجههائی که در جیره خود آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن بهتری را نشان دادند (05/0P<). استفاده از 800 میلیلیتر نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی، وزن نسبی کل دستگاه گوارش و کبد را افزایش و چربی احشایی را به طور معنیداری کاهش داد (05/0P<). استفاده از آنتی بیوتیک در جیره موجب کاهش وزن نسبی کل دستگاه گوارش و افزایش درصد لاشه شد (05/0P<). بقایای نانو ذرات نقره در بافت کبد و گوشت سینه جوجههای گوشتی که سطوح مختلف نانو ذرات نقره را در جیره و یا آب آشامیدنی دریافت کرده بودند، مشاهده شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از نانوذرات نقره به عنوان افزودنی در تغذیه طیور مناسب نیست. انجام آزمایشات بیشتر در این زمینه ضروری است. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ لاشه؛ نانو ذرات؛ نقره | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,044 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,326 |