تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,109,872 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,213,602 |
بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی آویشن، نعناع و پونه بر عملکرد،کیفیت تخممرغ و فراسنجههای خونی و ایمنی مرغهای تخم گذار | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 41، شماره 2، شهریور 1389 اصل مقاله (191.81 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نوبخت؛ یوسف مهمان¬نواز | ||
چکیده | ||
این آزمایش جهت بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی آویشن Thymyus valgaris، نعناع Lamiaceae menthapiperita و پونه Oreganum valgare بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای خونی و ایمنی مرغهای تخم گذار انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار شامل تیمار 1) که در آن از گیاهان دارویی استفاده نشده بود، تیمار 2) حاوی 2 درصد گیاه دارویی آویشن، تیمار 3) حاوی 2 درصد گیاه دارویی نعناع، تیمار 4) حاوی 2 درصد گیاه دارویی پونه، تیمار 5) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (آویشن و نعناع)، تیمار 6) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (آویشن و پونه)، تیمار 7) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (نعناع و پونه) و تیمار 8) حاوی 2 درصد مخلوط گیاهان دارویی (آویشن، نعناع و پونه) با 3 تکرار در هر تیمار و نیز 12 قطعه مرغ در هر تکرار و در مجموع با 288 قطعه مرغ تخمگذار سویهی های لاین (W- 36) به مدت 12 هفته از سن 38 تا 50 هفتگی آنها انجام گردید. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از گیاهان دارویی مختلف دارای اثرهای معنیداری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجه های بیوشیمیایی خون میباشد (05/0>p). بالاترین درصد تولید تخممرغ (5/86)، بیشترین مقدار تولید توده ای تخممرغ (55/50 گرم) و بهترین ضریب تبدیل غذایی (99/1) در گروه آزمایشی حاوی 2 درصد پونه و بیشترین میزان خوراک مصرفی (79/102 گرم) در گروه آزمایشی حاوی 2 درصد نعناع حاصل گردید، در حالی که تخممرغهای تولید شده در گروه شاهد بیشترین وزن (45/59 گرم) را داشتند. بالاترین واحد هاو (35/92) و نیز بالاترین مقدار شاخص رنگ زرده (4) نیز با استفاده از 2 درصد پونه و پایینترین مقدار تریگلیسرید سرم خون (1163 میلیگرم بر دسی لیتر) با استفاده از 2 درصد نعناع در جیرههای غذایی بدست آمدند. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ پونه؛ سلول های ایمنی؛ مرغ تخم گذار؛ نعناع | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,123 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,192 |