تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,084,670 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,188,854 |
تعادل اسید- باز درمرغهای تخمگذار و رابطه آن با الکترولیتهای جیره غذایی درشرایط تنش گرمایی دورهای | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 10، دوره 41، شماره 1 - شماره پیاپی 251048، خرداد 1389 اصل مقاله (193.15 K) | ||
نویسندگان | ||
لطف¬اله برنایی؛ عبدالحسین سمیع؛ حمیدرضا رحمانی؛ جواد پوررضا | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور مشخص کردن اثرات سطوح مختلف آنیون-کاتیون (367،317،267،217،167،117،67 و 417 میلیاکیوالان در کیلوگرم آب و غذا) بر کیفیت پوسته و عملکرد در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش گرمایی دورهای (دمای 19 تا 36 درجه سانتیگراد) انجام شد. 160 قطعه مرغ لگهورن سفید (سویههای لاین 36-w) در سن 63 هفتگی به مدت 2 ماه در معرض 8 جیره (که تنها از لحاظ سطوح آنیون- کاتیون متفاوت بودند) قرار گرفتند. تغییر سطوح آنیون-کاتیون Na+ + k+ - Cl - جیره پایه بوسیله کلرید کلسیم و بیکربنات سدیم انجام شد. این آزمایش در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار انجام شد. در هر قفس که یک تکرار بود، 5 قطعه مرغ وجود داشت. اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات تولیدی (وزن تخممرغ، تولید تخممرغ، ضریب تبدیل خوراک و بازده تخممرغ) معنیدار (05/0>p) بود. سطح 217 میلیاکی والان که با افزودن 42/0 درصد بیکربنات سدیم به جیره پایه (167 میلیاکیوالان در کیلوگرم) به وجود آمده بود، سبب بهبود در تمام سطوح تولیدی به غیر از مصرف خوراک شد. اثر دورههای آزمایشی (15روز یکبار) بر صفات تولیدی معنیدار (05/0>p) بود. اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات کیفی پوسته (مقاومت پوسته، ضخامت پوسته و درصد پوسته) و واحد هاو معنیدار نبود. اثر دورههای آزمایشی بر صفات کیفی معنیدار (05/0>p) بود، اما بر واحد هاو اثری نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
الکترولیتهای غذایی؛ تنش گرمایی؛ عملکرد؛ کیفیت پوسته؛ مرغ تخمگذار | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,092 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,655 |