تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,497,989 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,759,814 |
اثرات پرتوتابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 6، دوره 40، شماره 4 - شماره پیاپی 236888، اسفند 1388 اصل مقاله (188.2 K) | ||
نویسندگان | ||
خلیل حمزه زاد؛ ولی ربیعی؛ لطفعلی ناصری؛ سیاوش همتی | ||
چکیده | ||
در این مطالعه برای افزایش عمر انباری و کیفیت میوه هلو رقم زعفرانی، میوهها با اشعه ماوراء بنفش (UV-C) با شدت 2-Wcm 4- 10× 435 /1 با سه زمان مختلف صفر (شاهد)، 5 و 15 دقیقه و همچنین غوطهوری در محلول کلریدکلسیم با دو غلظت صفر (شاهد) و 3 درصد تیمار شدند. این آزمایش به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی با 4 تکرار بود. میوههای هلو پس از برداشت و پس از اعمال تیمارهای مورد نظر 45 روز در سردخانه در دمایC °0 و رطوبت نسبی 5±90 درصد نگهداری شدند. صفات مورد بررسی در این آزمایش عبارت بودند از: سفتی بافت میوه، درصد مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، نسبت TSS/TA، pH آب میوه، درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی و میزان اسید آسکوربیک. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که پرتوتابی با اشعه UV-C و غوطهوری در کلرید کلسیم قابلیت انباری میوهها را افزایش و کیفیت میوهها را در پایان دوره نگهداری بهبود دادند. پرتوتابی فاکتورهایی مانند pH، TSS/TA و پوسیدگی را کاهش و اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی میوه و اسید آسکوربیک را افزایش داد. غوطهوری در کلرید کلسیم سفتی میوه و اسیدیته قابل تیتراسیون را افزایش و درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی و TSS/TA را کاهش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پرتوتابی ماوراء بنفش؛ عمر انباری؛ کلرید کلسیم؛ هلو | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,135 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,995 |