![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,424 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,910,978 |
اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد و میزان اسیدهای چرب، کلسترول و تری گلیسرید در بافتهای انتخابی در جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 11، دوره 39، شماره 1 - شماره پیاپی 196973، اسفند 1387 اصل مقاله (239.68 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا صفامهر؛ نعمت اله آقائی؛ سعید چگانی آذر | ||
چکیده | ||
این آزمایش برای ارزیابی اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد، ترکیب اسید چرب و میزان کلسترول و تری گلیسرید بافت های کبد، سینه، ران در جوجه های گوشتی نر(240 قطعه سویه راس) با چهار گروه آزمایشی(1: شاهد، جیره 2: 1% روغن ماهی ،3: 2% روغن ماهی، 4: 3% روغن ماهی) و چهار تکرار در یک طرح کاملا تصادفی از یک روزگی تا 49 روزگی (دوره آغازین، رشد و پایانی به مدت یک هفته پس از حذف روغن ماهی) انجام گرفت. همه جوجه ها تا 10 روزگی جیره یکسان دریافت کردند. نتایج نشان داد در مقایسه با گروه شاهد تغذیه با جیره های غذایی حاوی روغن ماهی موجب افزایش معنی دار وزن بدن، سرعت رشد جوجه ها و بازده مصرف خوراک گردید(05/0P<). خوراک مصرفی تحت تاثیر سطوح روغن ماهی قرار نگرفت. سطوح مختلف روغن ماهی بر میزان کلسترول و تری گلیسرید بافت جوجه های گوشتی مورد مطالعه در 42 روزگی معنی دار نبود؛ به غیر از غلظت کلسترول بافت کبد که با افزایش سطح روغن کاهش معنی داری داشت (05/0P<). اما بعد از حذف روغن به مدت یک هفته (در 49 روزگی) کاهش معنی دار در غلظت کلسترول بافت ران و غلظت کلسترول و تری گلیسرید بافت کبد مشاهده شد (05/0P<). پروفیل اسید چرب در بافتهای مورد مطالعه تحت تاثیر روغن ماهی تغییر یافت. افزایش سطح روغن ماهی مقدار اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 را در عضله ران، سینه و کبد افزایش داد ولی فقط در42 روزگی اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) در دو گروه امگا-6 و امگا-3 افزایش معنی دار بود(05/0P<). در نتیجه افزودن روغن ماهی در سطح 2 تا 3% و حذف آن یک هفته قبل از کشتار می تواند جهت غنیسازی گوشت طیور مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
امگا-3؛ جوجه گوشتی؛ روغن ماهی؛ عملکرد.؛ کلسترول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,075 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,056 |