تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,335 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,659 |
تاثیر سیلیسیم بر روی عناصر غذایی و مقدار نیترات در کاهو | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 39، شماره 1 - شماره پیاپی 195725، اسفند 1387 اصل مقاله (203.3 K) | ||
نویسندگان | ||
غلامعلی پیوست؛ محمدرضا زارع بوانی؛ حبیب اله سمیع زاده لاهیجی | ||
چکیده | ||
با توجه به تاثیر مثبت سیلیسیم بر افزایش مقاومت به شوری تعدادی از محصولهای کشاورزی، به منظور بررسی اثر سیلیسیم بر تعدادی از عناصر غذایی و مقدار نیترات?در کاهو تحت شرایط تنش شوری آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. هدایت الکتریکی محلول غذایی بوسیله کلرید سدیم تا میزان 3? میلیموس بر سانتیمتر افزایش یافت. سیلیسیم اضافه شده از یک ترکیب سیلیکات محلول در غلظتهای صفر، 5/0، 0/1 و 0/2 میلیمول در لیتر بود. مقایسه میانگینها نشان داد که تیمار 5/0 میلیمول در لیتر سیلیسیم بیشترین میزان کلسیم و منیزیم را در بافتهای کاهو داشته است. افزایش بیشتر از نیم میلیمول سیلیسیم در لیتر باعث کاهش میزان کلسیم، منیزیم و فسفر در گیاه گردید. همچنین افزایش مقدار سیلیسیم از 0/1 به 0/2 میلیمول سیلیسیم در لیتر باعث افزایش میزان پتاسیم، نیتروژن کل و نیترات و کاهش سدیم گیاه گشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش شوری؛ عناصر غذایی؛ کاهو | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,272 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,315 |