تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,435 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,503 |
تعیین منحنی های همدمای جذبی خرما رقم استعمران و برازش مدلهای مختلف برای آن | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 10، دوره 40، شماره 2 - شماره پیاپی 195078، اسفند 1388 اصل مقاله (778.83 K) | ||
نویسندگان | ||
سیده شادی میرزمانی؛ علیرضا بصیری؛ آرزو اصفهانی | ||
چکیده | ||
منحنی های هم دمای مواد غذایی درفرآیندهایی مانند آماده سازی، خشک کردن و انبارداری از اهمیت زیادی برخوردار هستند. به دلیل خصوصیات پیچیده مواد غذایی، برآورد تئوریک منحنیهای هم دما غیر ممکن بوده و اندازهگیری تجربی مورد نیاز میباشد. در این تحقیق منحنیهای هم دمای جذب خرما واریته استعمران (سایر) در دماهای 20، 30، 40 و60 درجه سلسیوس در 8 فعالیت آبی در دامنه 85/0 – 11/0 به روش ایستا (وزن سنجی ) مطابق با دستورالعمل COST 90 تعیین شد. شکل منحنیها با شکل عمومی منحنیهای همدما در مواد غذایی غنی از قند مطابقت دارد. در تمامی دماها با افزایش فعالیت آبی، رطوبت تعادلی نیز افزایش مییابد. افزایش دما در یک فعالیت آبی معین، مقدار رطوبت تعادلی را کاهش میدهد. برای ارائه مدل ریاضی مناسب به منظور رفتار تعادلی خرما مدلهای گب، بت، ایگلسیاس شریف و هالسی مورد بررسی قرار گرفت. جهت برازش از رگرسیون غیر خطی استفاده شد. از میان مدلها، مدلهای گب و ایگلسیاس شریف درکلیه دماها بهترین برازش را با دادههای جذبی خرما نشان داد. انرژی پیوندی جذب برای خرمای استعمران تعیین گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی پیوندی؛ جذب؛ خرما؛ رطوبت؛ همدما | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,184 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,462 |