تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,767 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,920 |
مطالعه مقایسهای خصوصیات بافتی و هیستوشیمیایی مری در جوجه شتر مرغ | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 64، شماره 4، دی 1388 اصل مقاله (228.95 K) | ||
نویسندگان | ||
ابوالقاسم نبی پور؛ احمدرضا راجی؛ محمد رضا باسامی؛ ماندانا بابازاده | ||
دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
با توجه به ارزش اقتصادی بالای شترمرغ و همینطور برخی ویژگیهای منحصر به فرد این پرنده، داشتن اطلاعات کافی در زمینههای مختلف علمی بخصوص در ارتباط با خصوصیات دقیق بافتی و هیستوشیمیایی ارگانهای بدن شتر مرغ ضروری به نظر میرسد. در این تحقیق ساختار بافتی بخشهای مختلف مری در 4 قطعه جوجه شتر مرغ مورد بررسی قرار گرفت. مقاطع بافتی تهیه و با روشهای متداول بافت شناسی رنگ آمیزی شدند. اپیتلیوم مری از نوع سنگفرشی مطبق و به میزان بسیار کم شاخی بود. لایه پارین شامل بافت همبندی متراکم و دارای میزان اندکی رشته الاستیک بود. این لایه دارای غددی موکوسی، از نوع ساده و به شکل لولهای–آلوئولی (عمدتاً لولهای) بود. ترشحات غدد دارای کربوهیدرات از نوع موکوپلی ساکارید خنثی و اسیدی بود. ماهیچه مخاطی در تمام طول مری به صورت ساختاری کامل وجود داشت و از نوع ماهیچه صاف بود. طبقه زیر مخاطی از نوع بافت همبندی سست و دارای میزان اندکی رشته الاستیک بود. طبقه ماهیچهای دارای دو لایه ضخیم تر حلقوی داخلی و لایه نازک تر طولی خارجی بود. طبقه سروزی و ادوانتیس از نوع بافت همبندی نسبتا متراکم بود. در این تحقیق نتایج حاصله، با اطلاعات موجود در خصوص سایر پرندگان و همچنین انسان و سایر پستانداران مقایسه شد که شباهتها و تفاوتهایی بین مری جوجه شتر مرغ و سایر گونهها وجود داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
بافت شناسی؛ غدد مری؛ مری؛ هیستوشیمی.شترمرغ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,323 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,508 |