تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,948 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,824 |
تقویت ژرم پلاسم گندم نان (Triticum aestivum L.) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 20، دوره 40، شماره 4 - شماره پیاپی 164693، اسفند 1388 اصل مقاله (134.38 K) | ||
نویسنده | ||
محمد اسماعیل حسنی | ||
چکیده | ||
جهت تقویت ژرم پلاسم گندم نان، کوچک ترین ژن رمزکننده پروتئین های ذخیره ای با وزن مولکولی بالا نوع y-type از ژنوم D بروش تولید گندم سینتتیک وارد گندم نان گردید. گندم تتراپلوئید رقم لنگدون جهت تلاقی با گندم دیپلوئید توشی انتخاب و پس از تلاقی بین آنها جنین های نارس حاصله از روش کشت بافت به محیط کشت غذائی باززائی B5 انتقال داده شد. گیاهان هاپلوئید (ABD) پس از تیمار با محلول کلشیسین بصورت هاپلوئید مضاعف شده (هگزاپلوئید سینتتیک) وارد پروژه تلاقی شدند. در این تحقیق هگزاپلوئید سینتتیک حاصله با گندم های نان ارقام بکستر و سان ویل تلاقی داده و گیاهان F1 حاصله جهت تولید لاین های دابل هاپلوئید مورد استفاده قرار گرفتند. لاین های دابل هاپلوئید حاصله در ادامه با استفاده از روش الکتروفورز SDS-PAGE انگشت نگاری و تعیین فنوتیپی شده و نتایج حاصله لاین های دابل هاپلوئید را به 17 گروه با ترکیب های متفاوتی از پروتئین های ذخیره ای با وزن مولکولی بالا که دارای ژن های کد کننده (4/12+1/2) (Dx2.1, Dy12.4)t و فاقد آن می باشند تقسیم نمود. لازم بذکر است که پروتئین های ذخیره ای با وزن مولکولی پایین نیز انگشت نگاری گردیده است. این تحقیق می تواند گام مؤثری در ارزیابی و تعیین خواص کیفی آرد گندم با در نظر گرفتن ترکیب های متفاوت پروتئین های ذخیره ای آرد گندم باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ا؛ تنوع آللی؛ گندم نان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,275 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,423 |