تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,003 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,493,017 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,753,462 |
اثر اسیدهای آلی و فرمالدئید بر مرفولوژی روده جوجههای گوشتی و کاهش آلودگی سالمونلایی دان | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 6، دوره 64، شماره 3، مهر 1388 اصل مقاله (191.63 K) | ||
نویسندگان | ||
بهرام قدیانلو؛ شعبان رحیمی؛ محمدامیر کریمی ترشیزی | ||
دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
کاهش آلودگی میکروبی خوراک طیور میتواند به کاهش آلودگی میکروبی محصولات طیور در کشتارگاه کمک نماید. در این پژوهش اثر مخلوط تجاری اسیدهای آلی(سالکیل و فورمایسین)، فرمالین و گاز فرمالدئید بر مخاط روده جوجههای گوشتی، فلور میکروبی دستگاه گوارش و کاهش آلودگی سالمونلایی دان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی (راس308)، در 5 گروه با 4 تکرار و هر تکرار شامل 15 قطعه جوجه تا 42 روزگی پرورش یافتند. گروه اول به عنوان شاهد با جیره پایه بدون افزودنی خوراکی، گروههای دوم تا پنجم به ترتیب 2/0 درصد سالکیل، 2/0 درصد فرمالین، 1/0 درصد فورمایسین و گاز فرمالدئید X1 در جیره پایه دریافت کردند. در مرحله» اول تحقیق تأثیر ضد سالمونلایی تیمارهای آزمایشی در خوراک بررسی شد. در مرحله دوم اثر تیمارهای آزمایشی بر مرفولوژی روده جوجههای گوشتی مطالعه گردید. فرمالین در کوتاه ترین مدت سالمونلا انتریتیدیس افزوده شده به خوراک را از بین برد. انواع پرزهای برگی و زبانی (01/0p<) در سن 28 روزگی، پرزهای پل مانند (05/0p<) در سنین 14 و 42 روزگی و تعداد پرزها در میدان دید در سنین 28 (01/0p<) و 42 (05/0p<) روزگی تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند. گروههای آزمایشی بر ارتفاع پرز (01/0p<) در سن 14 روزگی، عمق کریپت(05/0p<) و نسبت ارتفاع به عرض پرز (05/0p<) در سن 28 روزگی تأثیر گذاشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای آلی؛ جوجه گوشتی؛ سالمونلا انتریتیدیس؛ ضد عفونی خوراک؛ فرمالدئید | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,023 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,665 |