تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,094,284 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,199,484 |
تأثیر استفاده از واکسنها و داروهای ضد کوکسیدیوزبر ضایعات رودهای و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم در جوجههای گوشتی در آلودگی تجربی به کوکسیدیوز | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 1، دوره 64، شماره 3، مهر 1388 اصل مقاله (188.95 K) | ||
نویسندگان | ||
ابوالفضل رجب1؛ محمدحسن بزرگمهری فرد2؛ زهره خاکی2؛ مهرداد مدیرصانعی2؛ بهرام شجاعدوست2؛ سیدمحمدمهدی کیایی2 | ||
1دامپزشکی کل کشور | ||
2دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
کوکسیدیوز مهمترین بیماری انگلی در طیور میباشد. از آنجایی که استفاده از داروهای ضد کوکسیدیایی یا واکسیناسیون به عنوان متداولترین روشهای پیشگیری از این بیماری مورد توجه میباشند، به منظور مقایسه تأثیر این روشها در پیشگیری از بیماری، آزمایشی تجربی انجام شد. در این بررسی تعداد 960 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه تجاری Ross بطور تصادفی به هشت گروه آزمایشی مساوی تقسیم شده و در طول دوره آزمایش با جیره غذایی با فرمول یکسان تغذیه شد. به جیره غذایی دو گروه آزمایشی سوم و چهارم به ترتیب دو داروی سالینومایسین و دیکلازوریل اضافه گردید. جوجههای گروههای پنجم تا هشتم در سن پنج روزگی به ترتیب چهار واکسن Livacox Q، 5 Paracox، Livacox T و Iracox را همراه با آب آشامیدنی دریافت نمودند. جوجههای تمام گروههای آزمایشی به غیر از گروه اول ، در سن 26 روزگی و از راه دهانی با سوسپانسیون حاوی مخلوطی از چهارگونه ایمریای ماکیان آلوده شدند. از سن 28 روزگی، در هر هفته از تعداد 15 جوجه از هر گروه، نمونه خون تهیه و میزان بتاکاروتن، گلوبولین، آلبومین، نسبت آلبومین به گلوبولین، ویتامینA ، بتاکاروتن و پروتئین تام در سرم اندازه گیری گردید. یک هفته پس از ایجاد آلودگی تجربی، از هر گروه تعداد 6 قطعه جوجه انتخاب و شدت جراحات رودهای در آنها بررسی گردید. نتایج حاصل نشان دادند بیشترین مقدار ویتامین A در سرم مربوط به گروههای دریافت کننده دارو بوده، در گروههای دریافت کننده واکسن، میزان ویتامین A کمتر از گروه شاهد منفی (غیرآلوده) و گروههای دریافت کننده دارو بوده است. میزان بتاکاروتن سرم در گروه شاهد منفی بالاتر از گروههای آلوده شده بوده است. در مورد سایر پارامترهای بیوشیمیایی سرم اختلاف معنیداری بین گروهها مشاهده نگردید. با توجه به بررسی انجام گرفته میتوان نتیجه گرفت که مقادیر ویتامین A و بتاکاروتن میتوانند به عنوان مهمترین پارامترهای بیوشیمیایی سرم در جوجههای گوشتی مبتلا به کوکسیدیوز مورد توجه قرار گیرند. | ||
کلیدواژهها | ||
پارامترهای بیوشیمیایی؛ جوجههای گوشتی.؛ کوکسیدیواستات؛ کوکسیدیوز؛ واکسن کوکسیدیوز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,151 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,520 |