تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,513 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,130,150 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,236,686 |
تعیین رابطه زیرواحد های گلوتنین با وزن مولکولی بالا و کیفیت نانوایی در گندم نان | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 5، دوره 39، شماره 1 - شماره پیاپی 122370، آبان 1387 اصل مقاله (1.38 M) | ||
نویسندگان | ||
فواد فاتحی؛ محمود ملکی؛ افشین صلواتی؛ محمد رضا بی همتا؛ عباسعلی زالی؛ عبدالهادی حسین زاده | ||
چکیده | ||
بطور کلی زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا نقش کلیدی را در شکل و ساختار گلوتن بازی می کنند و ارتباط تنگاتنگی با کیفیت گندم دارند. تنوع در الگوهای باندی زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا، جهت بررسی کیفیت نانوایی 80 رقم و لاین سنتتیک توسط الکتروفورز ژل پلی اکریل آمید سدیم دودسیل سولفات 10%، بررسی شد.26 ترکیب زیرواحدی شامل 15 آلل مختلف در بین این ارقام شناسایی شدند، که بیشترین فراوانی در مکان Glu-A1 مربوط به زیر واحد *2(25/41%) و در مکان Glu-B1 مربوط به زیر واحد 8+7 (45%)و در مکان Glu-D1 مربوط به زیر واحد 10+5 (75/48%) بود، همچنین زیر واحد 12+***2 که برای اولین بار از پاکستان گزارش شد، در 7 لاین سنتتیک مشاهده شد. آزمون ارتفاع رسوب، جهت بررسی اثرمکان ژنی Glu1 روی کیفیت نانوایی انجام گرفت، نتایج نشان داد که آلل های *2، 10+5 و 18+17 به ترتیب با فراوانی های 25/41 ، 75/48 و 75/18 درصد بیشترین تاثیر مثبت و آلل نول با فراوانی 75/43 درصد بیشترین تاثیر منفی را روی ارتفاع رسوب داشته وهمبستگی معنی داری با ارتفاع رسوب داشتند. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام نشان داد که زیرواحد های 10+5 ، 18+17 و 8+7، به ترتیب وارد مدل شده و در مجموع، 4/31% تغییرات در ارتفاع رسوب را توجیه می کنند. | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون ارتفاع رسوب؛ زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی بالا؛ کیفیت نانوایی؛ گندم نان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,185 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,091 |