تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,119,609 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,226,029 |
چرخه زیستی کنه قرمز چای Brevipalpus obovatus Donnadieu (Acari: Tenuipalpidae) در سه دمای مختلف آزمایشگاهی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 16، دوره 38، شماره 3 - شماره پیاپی 1790، آذر 1386 اصل مقاله (103.29 K) | ||
نویسندگان | ||
حبیب عباسی پور؛ عبدالحسین تقوی؛ کریم کمالی؛ احد صحراگرد* | ||
چکیده | ||
کنه قرمز چای، Brevipalpus obovatus از آفات مهم چای است که بعلاوه در روی گیاهان زراعی، باغی، زینتی و غیره فعالیت دارد. این آفت در روی تمام ارقام چای ایجاد خسارت می کند. در این تحقیق، بیولوژی کنه قرمز چای در سه دمای 2 ±5/20 ، 2 ±5/25 و 1 ±5/29 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5 ±80 درصد و 12 ساعت روشنایی در داخل انکوباتور و در روی دیسک برگی و تشتک پتری انجام شد. در این مطالعه تاثیر دما بر روی مراحل مختلف زندگی شامل دوره لاروی، استراحت اول، پوره سن اول، استراحت دوم، پوره سن دوم، استراحت سوم، مراحل قبل از تخمگذاری، مدت تخمگذاری، روند تخمگذاری، خاتمه تخمگذاری، تعداد تخم و زمان مرگ کنه مورد بررسی قرار گرفت. تعداد متوسط تخم های گذاشته شده توسط کنه ماده بطور مستقیم با طول عمر کنه ارتباط داشت. حداکثر تعداد تخم، 82 عدد و طولانی ترین دوره زندگی، 5/107 روز در دمای 2 ±5/20 سانتیگراد دیده شد. بطور متوسط طول دوره زندگی یک نسل کنه (از مرحله تخم تا مرحله تخم بعدی) در دماهای 2 ±5/20، 2 ±5/25 و 1 ±5/29 سانتیگراد بترتیب در 8/39، 9/28 و 2/24 روز کامل گردید | ||
کلیدواژهها | ||
چای؛ کنه قرمز Brevipalpus obovatus؛ بیولوژی آزمایشگاهی؛ دماهای مختلف | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,062 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,531 |