تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,184 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,761,592 |
بهینه سازی شرایط استخراج صمغ از گیاه باریجه (Ferula galbanifluaّ) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 13، دوره 38، شماره 2 - شماره پیاپی 1789، آذر 1386 اصل مقاله (446.79 K) | ||
نویسندگان | ||
جعفر محمدزاده میلانی؛ زهرا امام جمعه؛ محمد صفری؛ منوچهر حامدی* | ||
چکیده | ||
گیاه باریجه(Ferula galbaniflua) از جمله گیاهان بومی ایران است که عصاره حاصل از آن (باریجه) دارای صمغ می باشد. این صمغ میتواند کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی-آرایشی داشته باشد. در این بررسی ابتدا صمغ باریجه با استفاده از روش استخراج حلال (مایع-مایع) از بخش رزینی عصاره جدا شد. سپس ترکیب مواد کربو هیدارتی تشکیل دهنده آن شامل : قندهای ساده و اسیدهای اورونیک به توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با بازده بالا (HPLC) و با مقایسه با استانداردها شناسایی و اندازهگیری شد. آنالیز قندهای موجود در صمغ مذکور حضور سه قند گالاکتوز، آرابینوز و اسیدگالاکتورونیک رانشان داد که بیشترین مقدار مربوط به گالاکتوز بود. در مرحله بعد به منظور بهینهسازی شرایط استخراج، تاثیر چهار نوع حلال (متانل، اتانل، پروپانل و بوتانل) بر راندمان استخراج صمغ و نیزدو عامل دما (C?90 و 70 ،50) و pH (10و7،4) بر راندمان ،خلوص و رنگ نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده، دو حلال متانل و اتانل بیشترین راندمان استخراج صمغ را داشتند. در ارتباط با تاثیر شرایط عملیاتی استخراج بر راندمان استحصال صمغ مشاهده شدکه درpH های اسیدی راندمان استخراج بیشتراست. از طرف دیگر افزایش دما نیزباعث افزایش راندمان استخراج گردید. با افزایش دما و pH میزان ورود ناخالصیها به صمغ افزایش یافت ولی هیچ یک از دو فاکتور مذکور تاثیری بر رنگ نمونهها نداشت | ||
کلیدواژهها | ||
باریجه؛ صمغ گالبانوم؛ بهینه سازی؛ استخراج | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,127 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,995 |