تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,119,438 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,225,831 |
تاثیر مصرف خوراکی موننسین در هفتههای پیرامون زایمان گاو هلشتاین بر حجم، فاکتورهای اقتصادی و عدد یدی چربی شیر | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 17، دوره 62، شماره 2 - شماره پیاپی 1746، آبان 1386 اصل مقاله (386.28 K) | ||
نویسندگان | ||
سید شهرام شکرفروش؛ مهدی محبی فانی؛ سعید نظیفی؛ مجید نیکبخت؛ ندا مقیمی* | ||
چکیده | ||
چکیده هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مصرف موننسین بر فاکتورهای اقتصادی شیر(درصد پروتئین و درصد چربی) و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع چربی شیر در هفتههای نخست شیردهی در سیزده راCس گاو هولشتاین بالغ از سه هفته پیش از زایمان بود. گاوها بر اساس تعداد زایش به دو بلوک تصادفی شاهد و تیمارتقسیم شدند. جیره» گاوهای هر دو گروه مشابه بود. به جیره» گروه آزمایش، به ازاء هر راCس گاو، موننسین به میزان mg/day340 در طی سه هفته» آخر آبستنی، mg/day480 - 160 در طی 14 روز نخست شیردهی و mg/day350 در روز در روزهای 15 تا 35 بعد از زایمان اضافه شد. نمونه» شیر در روزهای 15، 25، 35 و 45 پس از زایش اخذ و درصد پروتئین، درصد چربی و عدد یدی چربی شیر اندازهگیری شد. حجم شیر در سه ماه اول شیردهی و حجم استاندارد شیر تولیدی تا آخر دوره شیردهی اندازهگیری شد. دادههای بدست آمده با استفاده از نرم آفزار آماری SPSS و آزمونهای آماری repeated measures ANOVA و Independent t -test تجزیه و تحلیل شدند. تفاوت معنیداری در میانگین تولید شیر در ماههای اول، دوم و سوم شیردهی و تولید استاندارد شیر در طول دوره» شیردهی در گروههای شاهد و تیمار دیده نشد(01/0p>.) روند عادی کاهش پروتئین وچربی شیر در هفتههای پس از زایمان در هر دوگروه دیده شد. در گروه تیمار روند کاهش پروتئین کندتر بود. میزان پروتئین شیر در گروههای شاهد و تیمار در نمونهگیریهای متوالی تفاوت معنیداری نداشت(01/0p>.) در گروه تیمار میزان چربی شیر از روز 25 شیردهی به بعد رو به افزایش گذاشت به طوری که در روز 45 پس از زایمان میزان آن در گروه تیمار به طور معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود. عدد یدی چربی شیر در گروه تیمار پیوسته بالاتر از گروه شاهد بود ولی این تفاوت معنیدار نبود. تحقیق حاضر نشان داد مصرف موننسین در دوره» انتقالی تأثیر سویی بر حجم شیر، میزان پروتئین، چربی و کیفیت چربی آن ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
موننسین؛ گاو؛ شیر؛ پروتئین؛ چربی؛ عدد یدی. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,393 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 940 |