تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,767 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,853 |
مطالعه اثرات غلظتهای مختلف پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول در جیره بر صفات مورفولوژیک دستگاه گوارش و عملکرد جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 3، دوره 62، شماره 2 - شماره پیاپی 1746، آبان 1386 اصل مقاله (0 K) | ||
نویسندگان | ||
سید داود شریفی؛ فرید شریعتمداری؛ اکبر یعقوب فر؛ مسعود تشفام* | ||
چکیده | ||
چکیده در این تحقیق تأثیر سطوح بالای پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول در جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی و خصوصیات مورفولوژیکی روده آنها در یک آزمایش فاکتوریل3*2با دوسطح جو بدون پوشینه(صفر و 30درصد)، سه سطح آنزیم(صفر، 300 و 600 گرم در تن) و با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی از سویه آربورایکرز بررسی شد. افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول در جیره میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجهها(05/0p<)، فراوانی خملهای زبانی و ارتفاع خملها را در روده کوچک کاهش داد ولی فراوانیانواع دیگر خملها و همچنین غدد کریپت را افزایش داد(01/0p<.) افزودن آنزیم به جیرههای آزمایشی اثر معنیداری بر صفات مورد مطالعه نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای محلول درجیره برخصوصیات مرفولوژیک روده کوچک جوجههای گوشتی تأثیر منفی دارد، بهطوری که میتواند سطح جذب را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش عملکرد شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پلی ساکاریدهای غیرنشاستهای؛ مورفولوژی روده؛ جوجههای گوشتی؛ آنزیم. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,025 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 28 |