تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,119,259 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,225,611 |
تأثیر ضداکسیدا نهای طبیعی بر روی خواص فیزیکوشیمیائی بیف برگر | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 24، دوره 35، شماره 4 - شماره پیاپی 1495، تیر 1383 اصل مقاله (231.37 K) | ||
نویسندگان | ||
الهام خسروی؛ شهرام دخانی؛ غلامحسین کبیر* | ||
چکیده | ||
محدودیت مصرف ضداکسیدانهای مصنوعی در مواد غذائی موجب شده که تحقیقات وسیعی به منظور شناسائی و تولید انواع ضداکسیدانهای طبیعی انجام گیرد . در این پژوهش تأثیر ضداکسیدانی آلفاتوکوفرول، خردل و رزمار ی بر روی نمونه های بیف برگر مورد بررسی قرار گرفت . 6 تیمار بیف برگر تهیه گردید که تیمارها به ترتیب نمونه شاهد فاقد هر نوع ضداکسیدانی ، نمونه های شاهد با افزودن 1 و یا 2 درصد پودر خردل، شاهد که دارای 1 و یا 2 درصد پودر رزماری بوده و تیمار ششم نیز شاهد که دارای 500 قسمت در میلیون آلفاتوکوفرول بود .نمونه ها به مدت 4 ماه در دمای 18- درجه سانتیگراد نگهداری شدند . تفاوت میزان پیشرفت اکسیداسیون تیمارها طی مدت انبارداری در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بود . به نحوی که نمونه شاهد دارای بالاترین اعداد اسیدتیوباربیتوریک و پراکسید ( 64/0 ، 42/1 ) و نمونه آلفا توکوفرول کمترین اعداد ( 44/0 ، 81/0 ) را داشته است . آلفا توکوفرول، رزماری و خردل به ترتیب قدرت ضد اکسیدانی بیشتری در جلوگیری از اکسیداسیون چربی نشان دادند .در ارزیابی حسی نمونه ها، تیمارهای شاهد و آلفاتوکوفرول به احتمال 95 درصد از بقیه مطلو بتر بوده و سایر تیمارها نامطلوب شناخته شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
اتواکسیداسیون چربی؛ بیف برگر؛ ضد اکسیدا نهای طبیعی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,749 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,569 |