تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,079 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,674 |
بررسی امکان جایگزینی سوکروز با شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشاب ههای غیرالکلی گازدار | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 25، دوره 36، شماره 3 - شماره پیاپی 1462، خرداد 1384 اصل مقاله (222.11 K) | ||
نویسندگان | ||
مهتا میرزایی؛ غلامرضا مصباحی؛ محمد ابراهیم زاده موسوی؛ محمود امین لاری* | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق بررسی امکان ساخت نوع جدیدی از نوشابه های گازدار با به کارگیری شربت ذرت غنی از فروکتوز از نوع 55 % فروکتوز و مقایسه خصوصیات کیفی و حسی آنها با نمونه های شاهد دارای سوکروز بود. این پژوهش بر روی فرمولاسیون سه نوع نوشابه کولا ، لیمویی و پرتقالی انجام گرفت و سوکروز موجود در آنها با نسبت های 60 % و 80 % و 100 % با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شد ه وخصوصیات کیفی وحسی شامل پ ی اچ ، اسیدیته، بریکس، دانسیته ، عطر، طعم و رنگ در زمانهای یک ، دو و چهار ماه از زمان ساخت در40 مورد بررسی قرار گرفت و با نمونه های شاهد حاوی ?C 25 و ?C ، 4?C نوشابه های نگهداری شده در دماهای سوکروز که در شرایط مشابه ساخته و نگهد اری شدند ، مقایسه گردیدند. نتایج با طرح آماری بلوک های کاملا تصادفی مورد بر رسی قرار گرفتند و برای مقایسه میانگین ها از آزمون چند دامنه دانکن استفاده شد . نتایج نشان داد با به کارگیری شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشابه ها پی اچ ، اسیدیته و دانسیته نمونه ها به طور معنی داری ولی در هیچ موردی مقدار آ ن ها از محدوده تعیین شده توسط اداره استاندارد و (P<0/ تغییر کرده است ( 05تحقیقات صنعتی ایران خارج نشد . با جایگزینی سوکروز ، عوامل عطر و طعم دچار تغییر معنی داری شدند نمون هها در دوران نگهداری دچار تغییرات معن یداری در عوامل کیفی و حسی شدند و از این جهت .(P<0/05) تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و نمونه های حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز وجود نداشت . رنگ نمون ههای پرتقالی و کولا در طول دوران نگهداری دچار تغییر معنی داری نشدند ولی حضور آفتاب باعث ناپایداری رنگ کارمویزین موجود در نوشاب ه های پرتقالی شد و وجود شربت ذرت غنی از فروکتوز این اثر را تشدید کرد . نتایج این تحقیق نشان داد که م ی توان سوکروز موجود در نوشاب ه ها را با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شود، بدون این که بر خواص کیفی و حسی آنها اثر بگذ ارد و از این راه قدم مهمی در کاهش هزینه تولید نوشاب هها برداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
سوکروز؛ شربت ذرت غنی از فروکتوز؛ شیرین کنند ه ها؛ نوشاب هها | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,034 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,060 |