تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,937 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,099 |
تنوع ژنتیکی در بین واریته های انتخابی گیاه کلزا بر اساس بررسیهای بیوشیمیایی دانه ها | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 13، دوره 32، شماره 2 - شماره پیاپی 1342، اردیبهشت 1385 اصل مقاله (447.53 K) | ||
نویسندگان | ||
N. Nasr؛ M. Khayami؛ R. Heidari؛ R. Jamei؛ نسرین نصر؛ مسعود خیامی؛ رضا حیدری؛ رشید جامعی* | ||
چکیده | ||
اخیراً توجه زیادی به محصولات روغنی خصوصاً روغن بدست آمده از گیاه کلزا با توجه به ارزش غذایی بالای آن شده است لذا با توجه به این امر و برای تعیین قرابت دانههای10 رقم از ایـــــن گیاه با ارزش مورد آزمایش قرار گرفتند این ارقام عبارتند از: Ebonit, Bristol, VDH8001, Option, P.F,Colvert, Orient, Cobra, IRA, Rigent×Cobra پروتئین دانــــه با روش کـــــجلدال اندازهگیری شد که این مقدار پروتئینی از 8/30-4/18 متغیر بود و VDH8001 و Bristol به ترتیب بالاترین و پائین ترین مقدار پروتئین را داشتند. به منظور مطالعه پروتئینهای ذخیره بذر آزمایش SDS-PAGE انجام گرفت که طی الکتروفورز 5 مکان ژنی با 19 باند پروتئینی تشخیص داده شد که رقم های P.F، Ebonit و Option بیشترین تعداد باند (19) و رقـــــم های Oreint, Colvert کمترین تعداد باند پـــروتئینی (12) را داشتند روغن کل به روش سوکسله استخراج و اندازه گیری شد نتایج نشان داد که رقم Rigent×Cobra بالاترین (%42) و رقم Cobra کمترین میزان (%37) روغن را داشتند. میزان و نوع اسیدهای چرب موجود در دانه ها از طریق گازکروماتوگرافی (GC) مشخص شد نتایج حاصل از GC نشان داد که 5 اسید چرب مهم اولئیک, لینولئیک, لینولنیک, استئاریک و پالمیتیک اسید به طور مشترک در 10 رقم مشاهده شد بطوریکه اولئیک اسید بیشترین و استئاریک اسید کمترین درصد را دارا می باشد مقادیر اولئیک اسید در واریته های مختلف بین 3/62-3/51 لینولئیک اسید بین 9/31-09/18, لینـولنیک اسیـد بین 2/16-2/2 استئـاریک اسیـد بین2/2-15/0 و پالمتیک اسید بین 05/8-8/4 مشاهده گردید.آنالیزهای آماری طبق برنامه SPSS انجام گردید و فاصله ژنتیکی دانهها بر اساس چربی و پروتئین ها ی بررسی شده مشخص گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب؛ الکتروفورز؛ پروتئینهای دانه؛ کلزا؛ گازکروماتوگرافی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,220 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,435 |