![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,650 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,927,135 |
بررسی تغییرات کمی و کیفی روغن زیتون در طی رسیدگی میوه | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 3، دوره 32، شماره 2 - شماره پیاپی 1342، اردیبهشت 1385 اصل مقاله (288.18 K) | ||
نویسندگان | ||
سید منصور سیدنژاد؛ آزاده نیرومند؛ افشین ابراهیم پور* | ||
چکیده | ||
روغنهای گیاهی منابع اصلی انرژی و ماده غذایی اساسی در تأمین اسیدهای چرب ضروری، ویتامینها و آنتیاکسیدانها میباشند. مجموعه تغییراتی که در طول رسیدگی میوه زیتون رخ میدهد میتواند ما را در جهت فهم بهتر فرایندهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی صورت گرفته طی رسیدگی میوه و بهبود ویژگیهای کیفی و تجاری میوهها یاری کند. بر این اساس در تحقیق حاضر، مقادیر چربی کل و همچنین اسیدهای چرب موجود در میوه و برگ زیتون در دو رقم مانزانیلا و دزفول مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، چربی کل میوه در طول دوره رسیدگی دو رقم افزایش مییافت و چربی کل در رقم بومی دزفول بیشتر از رقم دیگر بود. اسیدهای چرب غالب برگ و میوه، اولئیک اسید، پالمیتیک اسید و لینولئیک اسید بودند. میزان پالمیتیک اسید در برگ و میزان اولئیک اسید در میوه، طی دوره رسیدگی میوه افزایش مییافت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ تکوین میوه؛ زیتون؛ کروماتوگرافی گازی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,223 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,039 |